Denne gangen finknuste vi kochenillelusa og la den i bløt ca. 24 timer.
Da hadde vi noe som kunne ligne på blåbærsuppe, litt "geleaktig" i bunnen av kjelen.
Vi tilsatte ett par liter vann i "suppa" og ga det et oppkok. Deretter filtrerte vi fargevannet før vi tilsatte mere vann.
Dette varmet vi opp til rundt 60 -70 grader og tilsatte 15 gram ren vinsten.
Deretter gikk 100 gram garn samme veien opp i gryta. Vi økte temperaturen til rundt 80 grader og lot garnet trekke i to timer.
Som vanlig avkjølte vi garnet i fargebadet.
Se så mange fine nyanser! Er det noe rart at jeg er bitt av basillen????
Duverden så mye fint garn du/dere har farget!
SvarSlettÅÅÅÅÅhhhhhh, den ble jo helt utrolig lekker!!!!!Nå har dere fått masse finfine nøster altså!!!
SvarSlettGurimalla så lekkert,det kunne jeg tenkt meg å prøve på :0)Hva i all verden er Kochenillelusa for noe??? Herlig blogg du har, artig å myse rundt her ;0)))))
SvarSlettGarnet dere har farget ,ble kjempefint
SvarSlettNydelig. Jeg blir helt betatt av tanken på at jeg har skaffet meg kokeplate, bleiekjele, og er klar for farging selv:)
SvarSlett