søndag 22. januar 2012

Sokker til Frøken Snupp

Det er alltid moro å besøke andre blogger, og jeg får masse inspirasjon av det. Vilma er en slik blogg. Hun som har bloggen er en kunstner med farger og mønsterstrikk framfor alt, men hun strikker alt mulig annet flott også. Tidligere i måneden hadde hun et innlegg om Hønsestrikk. Det er kort sagt; strikk med det garnet du har og skap noe unikt!
Da jeg leste innlegget, var min første tanke: igjenkjennelse. I studietiden var lommeboka slunken, og jeg var alltid glad for å få litt restegarn med hjemmefra. Alt kunne brukes! Det ble mest sokker av restegarnet, og på den måten sparte jeg penger så jeg kunne strikke meg andre plagg av "nytt" garn. Den gang gikk det sport i å aldri ha to like sokker. I dag synes Frøken Snupp at det er tøft med fargerike sokker av ymse slag, og det siste paret er til henne: 
Alt garnet er Gjestal Safir. De to nyansene av lilla har jeg farget med blåtre og det melerte oransje er farget med Kool Aid. Resten er  små rester av Safir, kjøpt som de er. 
Dette er virkelig artig strikk; jeg strikker det mønsteret som faller meg inn, med den fargen jeg har lyst til å bruke der og da. Og siden sokkene ikke er like, rekker det ikke å bli kjedelig heller:) Vakre kan man ikke kalle dem, men at de har særpreg kan ingen benekte! 
Ønsker dere alle en super dag!
Stor klem :)

12 kommentarer:

 1. Flott hønsestrikk! Disse blir nok populære. Sokker til å bli glad av, spør du meg. Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 2. De er superflotte :-)
  Lidt sjovt at jeg umiddelbart inden jeg klikkede ind på din blog, sad og søgte efter charts til hønsestrik på nettet. Har nemlig kurven fuld af restegarn :-))

  SvarSlett
 3. Synes det var kult jeg..har masse restegarn liggende,hadde bare jeg kunnet strikke sokker:)

  ha en flott søndag
  klem fra Lill

  SvarSlett
 4. Dette er artig! Slike sokker kunne jeg gjerne brukt selv også:)

  SvarSlett
 5. Hej Ven ,

  De er FINE og lige til at blive i godt humør af :-))

  Klem

  SvarSlett
 6. Veldig artige, de hører jo sammen selv om de ikke er like! Og så slipper du det kjedelige med å strikke sokk nummer to, for den er like unik som sokk 1.

  SvarSlett
 7. Åå, disse likte jeg!! Kjempemorsomme! Fikk lyst til å strikke til snuppa med en gang, og jeg som hater å strikke sokker, hihi... :) Kanskje dette er tingen for å få det litt mer lystbetont ;)

  Takk for inspirasjonen!

  Stor klem

  SvarSlett
 8. Kjempefine restegarnsokker. Smart at de ikke er like egentlig. Har alltid problem med å dele garnet til restesokker slik at de blir like. Men du har rett de trenger ikke være like

  SvarSlett
 9. Det är nog lite Pippi i din frøken snupp, festliga sockor :)

  SvarSlett
 10. Kjempefine :) Hvem sier at strømper skal være like... fine farger :)
  Ha en fin morgendag, klem.

  SvarSlett
 11. Hei hei søte du :)
  Og takk for kommentar.
  Nydelige lester du har laget. freshe farver ;)

  Marengs lages stortsett med finmalte mandler, eggehviter og melis :) På den oppskriften jeg laget fra, skulle det også være sukker. Men etter min smak ble den aaaaalt for søt. Så om du har tenkt å lage selv, vil jeg anbefale en uten/med lite sukker :)
  Fyllet inni er en spesiell smørkrem (var en venninne som laget den, så er litt usikker på nøyaktig oppskrift). Det er den samme smørkremen som vi brukte for å pynte muffinsene med. Men vi brukte vaniljeessens i noen av makronene, skjokoladepulver i noen, og jordbærsmak i noen... oppskriften på smørkremen kom fra boken "cupcakes-lag dem selv" - av ingrid bjerknes (tror jeg hun het). Og ja, det er en makron matte jeg bruker, proft huh?! :P jeg hadde ønsket meg den i bursdagsgave, med tanke på at jeg ville lage makroner til dåpen:) Men man kan også tegne sirkler på et bakepapir, på str med en 5 kroning. Men matten får du på nettet eller i butikker som selger kakebake utstyr ;)

  Klem fra meg til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempe flotte sokker i glade farger.

   Slett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!