onsdag 2. januar 2013

Marius-genser til Frøken Snupp

Endelig har jeg fått lånt meg et kamera slik at jeg kan vise fram hva jeg har laget i  det siste. Etter å ha strikket for salg i hele høst, hadde jeg lyst til å lage noe som "blir" i huset. Så fredagen før jul (Ja, du leste riktig! Det blir nemlig jul selv om man ikke vasker i alle skuffer og skap) begynte jeg på en Marius-genser til Frøken Snupp: 
Genseren sitter som et skudd, men Frøkna ønsket ikke et stort bilde denne gangen, og det må jeg respektere. Derfor blir det et bilde som viser fargevalget hennes. Eller, viser og viser, det er neimen ikke lett å se at det er lilla jeg har brukt øverst i halsen..... men det er det altså. 
Noen kalde fakta: 
Garn: Gjestal Vestlandsgarn, 
Bunnfarge; ubleket nr. 200
Mønsterfarger; grå nr. 205 + lilla (den lilla de har på Europris, for den er litt "støvlilla", på en måte, liksom..... )
Oppskrift: den fra Sandnes-garn. Men, jeg har gjort en liten forandring: jeg fellet 20 (eller 30) masker ekstra før vrangborden i halsen. Strikket slik det sto i oppskriften først, men da datt den litt utover, og det var ikke pent. Slik den ble, var slik Snupp ville ha den, og da er det bra ; -)


*****

Ha det godt alle sammen! 
Stor klem fra meg :)

11 kommentarer:

 1. Genseren ble virkelig flott.
  Takker for tipset om å felle noen masker ekstra
  før vrangborden i halsen.

  Ha et godt og fortsatt kreativt nytt år!

  SvarSlett
 2. Åhhhh, den ble flott!!!!

  SvarSlett
 3. Wow, du er rask til å strikke, imponert! Kjempefin genser, jeg liker fargene:)

  SvarSlett
 4. Nydelig genser i herlige farger :)

  SvarSlett
 5. Lekker! Så fint at du fikk til genseren slik den var ønsket. Det er viktig at klærne er fine i halsen. Liker fargene godt også jeg da. Imponerende strikketempo!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 6. Nydelig genser! Jeg blir mer og mer glad i marius-mønsteret...nå er det like før jeg strikker det selv ;)

  Jeg fant ut for ett par år siden at julen kommer uansett den, og har etter det prioritert litt annerledes i førjulstiden - den beste beslutningen noensinne :) Herlig å ha roen til å starte på en genser fredag før jul da, og raskere enn lynet det er du :) Og herlig resultat!

  Ønsker deg ett riktig godt nyttår! Gleder meg til å følge deg i 2013 også ♥

  Klem fra Gry-Anette

  SvarSlett
 7. Vilken förnuftig föjulshelg och säkert en utvilad mor på den stora dagen. Marius är den finaste tröjan jag vet, mönstret är liksom perfekt.
  God fortsättning :)

  SvarSlett
 8. Kjempefin genser, og wow, så raskt du strikker!

  SvarSlett
 9. Flott mariusgenser i fine farger. Marius er alltid like flott:)
  Det går ikke fort for meg med pinnene da jeg ikke er bra etter bruddet i handleddet. Men framgang er det. Så da er jeg glad.

  SvarSlett
 10. wow, for en flott genser! Og så mye flott du strikker:) Den var perfekt den oppskrifta på Mariuslue, akkurat så baggy som broren min vil ha den!:) Men han har 56 i hodeomkrets, tror du denne blir for stram for han? Bør jeg evt gå opp en halv pinnestr? Har Mariusboka jeg også, men vil lage den like baggy som den du har;)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!