tirsdag 8. januar 2013

Marius lue igjen

Først av alt: takk for alle koselige kommentarer for det jeg har vist fram i det siste! Det er alt for sjelden jeg husker å si det, men jeg synes det alltid er like hyggelig å få tilbakemeldinger og hilsener fra dere !

*****
Jeg hadde lyst til å strikke en Marius-lue som var passe baggy, (for voksne hoder) og med samme garn og pinnetykkelse som den forrige lua. 
Garn: Gjestal Vestlandsgarn; dyp rød nr. 209, koksgrå nr. 201 og ubleket nr. 200. 
Oppskrift: Fra boka. Her ble det triks og miks. Jeg la opp maskeantall til dame-lua og strikke vrangborden. Så økte jeg til maskeantallet for herre-lua og fulgte anvisningene der til mønsteret var ferdig strikket. Så strikket jeg på noen ekstra centimeter, før jeg tok en "rask" felling. Tror jeg felte annen hver omgang. (Dette var romjuls-strikk, så jeg husker ikke helt) Jeg ble godt fornøyd med fasongen, så denne lua blir det kanskje flere av :)
*****
Ha det godt alle sammen! 
Stor klem fra meg : -)

13 kommentarer:

 1. Super strikk! kjemepfine farger!

  SvarSlett
 2. Lekker lue igjen! Jeg har lagt opp pute i Vestlandsgarn, men nå bør jeg vel ikke mase mer om den før jeg er ferdig! Har jeg sagt at du er en hurtig-strikker av rang? Imponerende produksjon!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Herlig stim!!! Marius er flott:)

  SvarSlett
 4. Utrolig fin! Digget at den er baggy! :)

  SvarSlett
 5. Den var kjempefin! Og vet du, alle disse flotte marius-luene du og andrestrikker har nå inspirert meg også. Min første marius-lue ble påbegynt i dag, faktisk første gang jeg strikker marius-mønster og nesten første gang jeg strikker mønster med flere farger. Så det er en stor dag, hihi ;)

  Tusen takk for all inspirasjon! ♥
  Klem

  SvarSlett
 6. Herlig lue igjen :) Jeg har "Kari Traa"-lue på pinnene - og er nok inne i en liten luestim :)

  Klem fra Lene Sofie

  SvarSlett
 7. Fin lue! Jeg fikk også den boka til jul og gleder meg til å strikke noen av modellene :) Da er det fint med tips og triks fra deg... Vil foresten bare si at den lua jeg vant av deg er favoritt lua mi, den blir brukt hver dag :)

  SvarSlett
 8. Kjempefin Mariuslue. Har strikket og holder på med bare Mariusmønster om dagen. Oppskriften på halsen er på Dropsdesign. Søk på hals, så tror jeg den kommer. Fra sommerkolleksjonen i fjor tror jeg.

  SvarSlett
 9. Jeg har også såvidt begynt på min aller første Mariuslue, med Vestlandsgarn. Så takk for tipset ang. garnet!
  Siden jeg "jobber" på Gjestal, så må jeg nesten være litt solidarisk og bruke deres garn ;)

  SvarSlett
 10. Hvordan gjør man en rask felling?:)

  SvarSlett
 11. Til Veronica Løvlund Andersen : Da feller du jevnt av ganske mange masker per omgang. (Eks.vis 1/4 av det totale maskeantall ) Så strikker du en omg uten felling, og gjentar dette to ganger til. Da gjenstår 1/4 av maskene. Strikk så to rett sammen på neste omg. ( det gjør ikke noe om maskeantallet ikke går opp i to. ) Kapp tråden og trekk den igjennom de resterende maskene.

  SvarSlett
 12. Hei! Flott lue! Oppskrift fra boka sier du, hvilken bok? :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Uff, jeg glemte visst å skrive hvilken bok :P Det er "Marius strikkebok" som kom for noen år siden. Ei bok med mange oppskrifter med Marius-mønster. Verd å ta en titt i :)

   Slett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!