mandag 28. april 2014

Damegenser #2

Som dere kanskje har lest HER, strikket jeg en genser til Frøken Snupp i februar, som ble alt for stor. Den genseren er nå ute av huset, og jeg har strikket en nye en til frøkna. Jeg har nå forstått at turkis er nesten umulig å ta bilde av og få rett farge-gjengivelse. Men, men genseren ER lys grå og turkis. Bare sånn for ordens skyld, liksom. . . .
Mønsteret er fra Sandnes Garn hefte nr. 0611, Til Fjells. 

Design: Olaug Kleppe

Jeg har brukt Gjestal Vestlandsgarn denne gangen også, og det gikk med ca. 700 gram grå og nesten 100  gram turkis.


Denne genseren strikket jeg med maskeantallet til ekstra small og lengden på bolen og ermene til størrelse medium. Og da satt den som et skudd :) Jeg burde jo kunnet tenkt så langt selv også, at oppskriftene/gensermodellene på 1990-tallet (sånn cirka) var bredere og noen ganger kortere, på både bolen og ermene. 
Men nå har jeg lært det den harde veien, ved å måtte strikke to like gensere. Neste gang sjekker jeg litt mer før jeg skal strikke etter et gammelt mønster. Men det positive i dette er at jeg har to glade mottakere av hver sin genser :) Det varmer et strikkehjerte. 
*****

Ha det bra folkens!
Stor klem fra meg :)


6 kommentarer:

 1. Moten forandrer seg, men heldigvis blir det aldri slutt på varme srtrikkagensere. Riktig fin med dagens fasong. Ser du strikker en del av Vestlandsgarn. Jeg synes det har blitt mykere og bedre i det siste. Innbilning, eller?

  Ha en strålende dag! Her skinner sola i dag også. Skal straks ut på tur langs elva og se etter traner. Strikker litt og drikker kaffe mens jeg venter.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Dette var en flott genser i fine farger!

  SvarSlett
 3. Så fin genser! Flott fargevalg også! :-)

  SvarSlett
 4. Du er flink som strikker genser nr 2! Kjempefin:)

  SvarSlett
 5. Den satt jo som et skudd, kjempefin genser!

  SvarSlett
 6. Denne er SÅ fin - og står selvfølgelig i strikkekøen min også. Ganske langt opp, og nå rykket den enda lenger frem. Problemet er å bestemme seg for farge...

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!