torsdag 10. november 2016

Tova votter

Det er tid for å rydde litt i heimen, og det er ikke til å strikke under en stol at her finnes det MYE garn. Nå har jeg tatt for meg ei kasse med Hillesvåg-garn, og først ut er noen halve nøster med Ask - Hifa 2. Dette er veldig drøyt garn, men allikevel hadde jeg ikke nok av det til å strikke et større plagg. Ikke er det egnet til barneklær heller, synes jeg. Til det klør det for mye.... Derfor ble det nok en gang votter: Det første paret ble todelt i fargene, og her har jeg brukt lys blålilla og melert blågrønn.  Etter at de var ferdig oppdaget jeg at de passer supert til den nye vinterjakka mi. En bonus som langt i fra var planlagt!

Begge parene er strikket med dobbelt garn og med pinner nr. 6,0 mm.

Men jeg hadde enda litt av disse fargene igjen, men de måtte få følge av melert grå for å få nok til et par votter. 


Begge parene er i størrelse "liten dame" som passer de små hendene til Frøken Snupp og meg. Jeg har tatt utgangspunkt i min favoritt-oppskrift på tova-votter: "Månetoppen - strikkeoppskrifter til blånisser og rødnisser" fra Rauma Ullvarefabrikk 
Det eneste som skal til for damevotter, er å strikke dem litt lenger fra snøringen og ned til tommelen, og litt lenger fra tommelen og ned til fellingen. Her må man prøve seg fram, men jeg bruker bare en to - tre omganger mer på hvert sted, og det passer til våre hender og det garnet jeg nå har brukt. Det kommer også an på tove-prosessen, og det er derfor viktig å prøve seg fram her også. Begynn gjerne med et kortprogram på 40 grader, så du ser hvordan garnet (og den fargen du bruker!) tover. Så kan du gjenta prosessen en gang til, dersom du trenger det. Det er jo også en smak sak hvor hardt tova man vil ha vottene også.
Toving er ingen absolutt prosess, nemlig. Det har jeg skrevet mer om HER. (Det er langt i fra noen fasit, men det er mine erfaringer)

********
Ha det fint folkens!
Stor klem :) 

1 kommentar:

  1. Tova-votter er tingen nå som det er så kaldt. Jeg har ikke strikka av garnet du har brukt, men jeg hører at mange skryter av det.
    Jeg bruker enten Vamsegarn eller Finull når jeg tover. Som du skriver er dette med toving noe enhver må finne ut av.

    Riktig god helg fra Ingunn

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!