mandag 16. august 2010

Tutti-frutti-jakke til Tora

Nå i august var jeg så heldig å få mange pakker med Kool-aid av Lena. Noen av dere husker kanskje garnet jeg farget også. Det ble en salig blanding av oransje- og rosa nyanser, riktig gladfarger!
Det nøstet som var aller mest rosa, bestemte jeg meg for at skulle bli ei jakke til Tora.
Og garnet inspirerte til glad-strikk kan jeg love dere! Denne er det mest "glorete" plagget jeg har strikka noen gang tror jeg, men jeg synes det ble ei skikkelig tutti-frutti-jakke til ei lita jente.
For å strekke det helt ut, brukte jeg knapper i tre rosanyanser + oransje. Helklekant rundt ermene for å skape helhet. Ermene strikka jeg 3-4 cm lenger enn "normalt" til en to års-størrelse. Jeg syntes nemlig at jakka ble litt bred, og da tenkte jeg praktisk med en gang... oppbrettermer gjør at jakka kan brukes lenger! Sånt skjer når jeg strikker uten oppskrift...improvisasjon kalles det visst :)
Og til slutt en liten blomst i nakken :) 

Grønt sjal i shetlandsull

Dette er et lite "drops-sjal" strikka i shetland soft. Jeg synes disse sjalene er så greie fordi de ikke "fyller opp" så veldig. Med andre ord akkurat passe stort å ha til en genser eller under ei jakke til vinteren.
Har ikke helt bestemt meg for hva jeg egentlig synes om dette garnet, Shetland Soft fra Malsen og Mor. Tråden deler seg veldig lett når jeg strikker... det er et stort minus!
På den positive siden synes jeg garnet har et nydelig fargespill. Det er ikke en klar farge, men nyanser i grønt og nesten mot gult i dette sjalet. Det synes jeg er fint; det gir mere liv i plagget :)

Ha en fin dag alle sammen!