mandag 14. februar 2011

Utrolig men sant..

Nå har jeg gjort noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle gjøre: jeg har kjøpt og strikket av akryl-garn!!! 


Akryl er fysj og føy og styggedom for meg; ikke varmer det ordentlig, fort stygt blir det og på toppen av det hele reagerer jeg allergisk på det når jeg strikker av det! 


Men allikevel altså, i går var vi på handletur til Søta Bror og på den obligatoriske handelen hos Panduro kom jeg i skade for å spørre Frøken Snupp om ho ville ha en lang "snurrehals" i garnet vi fant der, nemlig 100 % akryl. Frøkna jubla, og garnet ble kjøpt!! (Hvor dum kan jeg egentlig bli?????)


Da vi var vel i hus og alle varer hadde funnet sin plass i skuffer og skap, tok jeg fram pinner og garn. Tykt garn og pinner nr. 8 mm gjorde at den ble ferdig på en kveld. 
Da jeg nesten hadde strikket ferdig kom ho på at den egentlig var litt for smal ¤%#"¤  
Jeg konkluderte kjapt med at "jeg rekker IKKE opp" ! 


Derfor var det å ta fram heklenåla i dag og hekle på et par rader som "ruvet litt" på begge sider. 
Det gikk med totalt 350 gram garn, og jeg må legge til at det var uhorvelig mange knuter i alle nøstene, så jeg brukte nesten lengre tid på å feste tråder enn å hekle på kantene rundt! 


Nå er det jo ikke spesielt lett å se åssen den ser ut, men det er altså en stor flette på midten, og perlestrikk på begge sider. Heklekant utenpå der igjen på begge sider. Strikket bare en lang pølse på ca 160-170 cm og sydde sammen til slutt. 
Frøken Snupp var kjempefornøyd, og syntes den var kjempeherlig. Sånt smelter selvfølgelig et morshjerte, og jeg er tross alt glad for at impulsen seiret framfor fornuften denne gangen *smil*
Kommer jeg til å kjøpe garnet igjen? Njet


Nå har det blitt en ny dag ser jeg, så jeg vil ønske 
dere alle en fin kommende uke!