fredag 13. januar 2017

Aftur-genser, med min egen vri

Til jul 2015 fikk jeg boka "Islandsk strikk", og her er det virkelig mye fint å velge mellom. 
Mitt valg falt på AFTUR. Denne genseren har jeg kikket på flere ganger på www.istex.is , og har hatt lyst til å strikke den. 

Så hadde det seg sånn nå før jul, at jeg fant ut at jeg hadde 900 gram oransje Cascade 220 liggende. Og oransje er som kjent en anvendelig farge, i hvert fall i følge min lillesøster 😉 
Dermed var valget gjort. Jeg skulle strikke meg oransje AFTUR. 

Jeg manglet farger til mønsteret på bærestykket. På ei julemesse jeg var på, sto www.garnrike.no og solgte nettopp Cascade 220. Lykke! For å gjøre en lang historie kort; jeg endte opp med å kjøpe 1200 gram koksgrå til bunnfargen, og diverse andre farger til mønsterfarger. Men, oransje er med: 


Hvis man ikke vet det, kan det nesten være vanskelig å se at dette er en Aftur, for jeg har stokket om på fargene i vilden sky. Egentlig burde jeg hatt en lys farge til, men de hadde ikke naturhvit, og ren hvit ville bli for hardt og lys grå (som jeg også kjøpte!) synes jeg ikke ble noe fint. Derfor ble det triksing med farger. 


Noen harde fakta: 
Størrelse: L (Jippi! Jeg har gått ned to hele størrelser!!!) 
Garn: Cascade 220: koksgrå 500 gram, burgunder 100 gram, og mindre enn 50 gram av hver av de andre fargene mørk grønn, grønn, oransje og lys gul. 
Pinner: 4,0 og 4,5 mm
Endringer i forhold til oppskriften: 
Jeg strikket bolen lenger enn det som sto oppgitt. Jeg strikket først slik oppskriften sa, men etter at genseren var ferdig, så jeg at bare gikk litt nedenfor bukselinningen. Det er litt for kort for meg. Derfor tok jeg opp vrangborden nede og strikket på 10 cm. ekstra. 
Ellers likte jeg dette mønsteret veldig godt. Fasongen er litt smal, og det liker jeg nå som jeg ikke lenger har behov for "telt" 😊


Cascade 220 er et nydelig garn å strikke med, og passer perfekt til pinner 4,0 og 4,5 mm. Genseren ble passe tykk, og den gikk raskt å strikke. Sympatisk for et utålmodig menneske som meg!
Det som var moro, var at jeg brukte så lite av bunnfargen, at jeg har masse garn igjen til en genser til.  Og jeg har fortsatt igjen 850 gram oransje..... hmmm. Så her er det muligheter for flere gensere!

*************
Ha det godt alle sammen! 
Klem fra meg!