onsdag 7. september 2016

Babytepper nok en gang

Som kanskje noen har fått med seg nå: vi strikker tepper til Rikshospitalet hele tiden. Da kreves det nye mønster innimellom, så vi ikke skal gå lei. Nå har jeg laget et mønster jeg har kalt Lille Mari Babyteppe. Det ser slik ut: 


Det er ikke noe hokuspokus med dette. Det er et enkelt mønster, men det er litt matematikk for å beregne de ulike størrelsene. Jeg har laget det i tre størrelser, fra prematur til 80 x 80 cm. 
Garn: Drops Baby Merino
Pinner: 4,0 mm
Heklenål: 4,0 mm
Tusen, tusen takk til May-Lis som har test-strikket dette teppet som jeg viser her. Du er min strikke-helt!
Hvis dere har lyst til å strikke dette teppet, 
finner dere mønsteret her.
*****
Selv om jeg ikke har strikket det røde teppe selv, så har Frøken Snupp og jeg langt i fra ligget på latsiden i sommer. Vi holder koken og strikker til Riksen, ganske enkelt fordi det gir oss så mye å kunne gjøre det. Vi strikker mest store tepper, for det er det størst behov for. Antar det er fordi mange kvier seg for å strikke så stort. Små tepper går jo veldig raskt og strikke.....

Disse teppene har vi strikket i Drops Baby Merino (vi hamstret litt på forsommeren, for da var det tilbud på dette garnet !)


Pasteller til de som liker det. Her er det to store og to litt mindre tepper. 

*****
Disse er strikket i ulike kvaliteter. Striper er som kjent praktisk når man har mye restegarn..... 


.....så her har vi brukt Sandnes Lanett babyull, Dale Babyull og Gjestal Babyull. Det er garnkvaliteter som lar seg godt kombinere. Dale Babyull er litt "luftigere" og virker litt tykkere, men hvis man blander det jevnt ut i et teppe, fungerer det kjempebra!
Og de ønsker seg fargerike tepper på Riksen, 
og det kan man si de får av oss :) 

*****
Ha det bra folkens!
God klem!