mandag 19. oktober 2015

Selbuvotter - en klassiker

Det tok mange år før jeg i det hele tatt strikket mine første Selbuvotter. Jeg trodde nemlig at det var veldig vanskelig å strikke, og jeg stiller høye krav til meg selv når det gjelder det ferdige resultatet! Når den barrièren nå er brutt, har det blitt flere par. 
Jeg synes Selbu-mønsteret er vakkert og ikke minst er det moro å strikke dem! For meg er det viktig at mønster er pent på begge sider, og at begge sider "samsvarer" i mønsteret, og endelig har jeg funnet et mønster jeg virkelig liker. Mitt nyeste favoritt-mønster er hentet fra boka "Norsk Småstrikk" (Redaktør Karen Marie Vinje, Embla forlag 2011)

Jeg har brukt Gjestal Vestlandsgarn og pinner nr. 2,5 og 3,0mm. Det ga meg en vott som er ca. størrelse liten /middels stor. Den passer i hvert fall perfekt til min hånd, og jeg har små hender. Det eneste jeg har å utsette på mønsteret er på tommelen, hvor kantmasken ikke følger i en hel linje fra vrangbordens slutt og til tuppen av tommelen. Det er ikke mulig å få til fordi det er flere masker på tommelen enn de som er satt av på tråd, (man tar opp masker i hver side) og det kan ikke forskyves på grunn av stjerne-mønsteret. Men jeg trøster meg med det at når votten er på og i bruk, tenker man nok ikke på det. 


***---***

Ha det fint alle sammen! 

Stor klem til dere alle fra meg!