onsdag 2. februar 2011

Toving til besvær

Jeg har prøvd meg litt fram med votter uten knyting, og lagd min egen oppskrift. Lagde den litt smalere enn andre votter, og beholdt lengden. Det er jo på lengden og ikke bredden det tover mest..... 
For ikke å "drepe" dem helt, tok jeg dem på 40 grader, det pleier å passe supert på fritids-garn, men dette er Rauma Finull..... Det har fastere tvinning, så jeg burde jo skjønt at det kom til å tove mindre... og det gjorde det!
Neste runde gikk på 60 grader kortprogram, og her er resultatet:


De er fortsatt alt for store til meg, men nå tør jeg ikke tove dem en tredje gang. De er allerede lodne, tette og gode *smil*     Jeg liker fargen-nyansene veldig godt, så jeg tror jeg skal kjøpe meg mere av disse fargene og prøve meg på ett par til. 

Prøve nummer to var et par off-white (etter samme oppskrift som jeg lagde til de brune). Disse har fått samme behandling i maskinen, og de virket passe til meg helt til de tørket. Da var de for store de også. Merkelig!

Har jo hørt at alle gode ting er tre, så jeg strikket ett tredje par, og så disse i  off-white, og etter samme oppskrift. Men nå slo jeg til å tok dem på 60 grader (ikke kortprogram). Skal disse passe må jeg gå i barndommen igjen, og det er vel en del år til det skjer, håper jeg !
Trøsten min nå er at de tross alt er helt fine votter, og de passer helt sikkert til noen, jeg vet bare ikke hvem ennå! 
Ja, det er alltid utfordrende å bruke et annet garn enn det jeg vanligvis bruker..... enten finner jeg en bra kombinasjon av maskeantall og toving eller så fortsetter jeg å strikke votter i Fritidsgarn. Det vet jeg i hvert fall hvordan reagerer på mine vaskeprogrammer på den maskinen jeg har nå!!