fredag 30. september 2016

Damevotter

Sist helg var det stikkefestival i Gamlebyen i Fredrikstad, og der var det mye forskjellig garn å få kjøpt. Jeg ble så glad da jeg fant Malabrigo Rios. Det er et utrolig mykt og deilig merinoull-garn, og er min favoritt til skjerf og halser. 
Det var kun en forhandler som hadde det, og fargeutvalget var ikke av det største. Men jeg falt for dette garnet: Det er kjent at ikke alle hesper er like, selv om de har samme innfarging. Dette er håndfarget garn, og man må ta det som det er. Jeg startet med å strikke en hals, men da jeg skulle over på neste hespe, viste det seg at det var så mye lysere enn det jeg hadde strikket med. Alle de tre andre var lysere, faktisk. Da valgte jeg å rekke opp halsen, og strikke et par votter istedet. De er ikke like, den bakerste er en del mørkere enn den andre. Men det får gå. Nå gleder jeg meg til å strikke hals av de andre hespene jeg har liggende. 

Tilbake til strikkefestivalen. Det var første gangen det ble arrangert i Fredrikstad, og det var tydelig lagt ned en formidabel jobb for at det skulle bli bra. Og det ble det. Mange ulike kurs man kunne gå, foredrag man kunne høre, utstillinger av ymse slag og ikke minst markeds-hallen. I markeds-hallen var det utstillere fra ulike lokale garnbutikker, strikkedesignere, smykkedesign, maskinstrikk osv. En liten kafé var det også. Det var mye spennende å se og mye fristende å kjøpe. Jeg gleder meg til neste festival! 
Gamlebyen i Fredrikstad er en utrolig vakker bydel, med  historie i hver bygning og rundt hvert hjørne. Virkelig verd et besøk! 
Det var dagens Østfold-reklame ;) 

***********
Ha det fint folkens! 

Stor klem!