mandag 19. desember 2011

Barbie-tøy og litt til....

Jeg har strikket flere dukkeklær i det siste, men har ikke kunnet vise dem her før i kveld. Det var nemlig min lille modell som skulle få dem i gave, og i kveld har hun fløyet sammen med mamma hjem til mormor og morfar i Litauen. Da hun fikk gavene fra meg sa jeg at hun kunne ta dem med i sekken sin og åpne pakkene når hun kom på flyet. Regner med at flyturen går litt raskere når hun har noe å leke med.
Som jeg har nevnt tidligere strikker jeg ikke mønsterstrikk på dukkeklær, men de behøver ikke bli kjedelige for det. Friske farger og striper gjør susen. Og pelsgarn - et gufs fra nittitallet synes  mange barn er kjeeeeempefint! Og siden det fortsatt er igjen litt i posen, blir det brukt til dukkeklær.

Julekjolen; strikket i dyp rød ull og hvitt pelsgarn

Kort kjole i ull og pelsgarn....

Barbie må kanskje jobbe i romjula hun også, og da passer det vel med en enkel kjole..... 
Strikket i ull som jeg tidligere har farget med Icing colours

For late dager: genser og bukse strikket i Ragge Sport (Gjestal) 
*****
Som alle kan se er bildene mine langt under gjennomsnitt i kvalitet. Det skyldes at jeg har kjøpt meg nytt kamera, og jeg har ikke åpnet bruksanvisningen ennå..... Fikk heller ikke tatt nye bilder, for da var alle antrekkene allerede gitt bort. 
*****
Ellers har jeg strikket noen sokke-par i det siste: ett par gikk i posten uten at jeg tenkte på å ta bilde en gang. Men disse to parene skal jeg levere i morgen; 

Jeg har fått litt dilla på falske fletter. Synes det gjør seg så godt på så mye, også på sokke-skaft. Begge parene er strikket i Sports Ragg (Gjestal) . Dette strømpegarnet er litt tykkere, og kan minne om Big Fabel fra Drops. Dessverre er det mange glorete farger i dette garnet, og det er ofte utsolgt for de ensfargede variantene på Sparkjøp, så derfor ble det ett par blå og ett par røde.  Håper det blir godtatt av den unge damen som skal ha dem; hun ville nemlig ha ensfargede sokker og ikke glorete.... 
*****
Nå drar det seg veldig fort mot juleaften, men ikke glem å kos dere litt de siste dagene før jul også da! Jula kommer uansett den, og det er jo kjekt å ha litt overskudd igjen da også! 
Stor klem fra meg :)