onsdag 3. august 2011

Jeg har heklet litt...

En venninne av meg skal bli bestemor igjen nå i august, og denne gangen er det en liten gutt. Jeg strikket teppe til forrige baby i samme familie, og hadde lyst til å lage teppe til barn nummer to også. Og siden førstefødte var ei jente, er det ekstra moro å ha noe i blått til gutten, tenkte jeg. 
Valget falt på et lappeteppe i bestemor-ruter, eller oldemor-ruter ettersom hva man velger å kalle det. Siden tålmodighet ikke er en av mine sterkeste sider, heklet jeg litt store ruter. 
Teppet er heklet i Drops Karisma, og jeg har brukt lys grå, hvit, marineblå og to nyanser av lys blå. Ser at det hadde blitt finere om jeg hadde hatt flere farger på en del av rutene, men det får så være. Nå er det sånn :)
Jeg begynte først å hekle sammen rutene, men synes ikke det ble noe pent. Derfor har jeg sydd rutene samme fra retten, maske mot maske. Til slutt har jeg heklet en marineblå kant rundt, og avsluttet med en picot-omgang. 
****************
Hva furu-bordet mitt angår, har det skjedd et aldri så lite uhell..... Jeg har det stående ute på verandaen, og i går kveld la jeg over byggeplast, i tilfellet det skulle regne i natt. Det gjorde det ikke, men malingen på bordplata var ikke helt støvtørr, så plasten hadde festet seg flere steder. Man kan tenke seg selv hvordan det ble da jeg løftet av plasten i dag... :(  
Må nok fram med plan-sliperen igjen når malingen er helt tørr.... Kanskje i morgen..... det er lov å håpe :) 


Ha det godt alle sammen!