lørdag 11. september 2010

Noen ganger er lykken bedre enn forstanden...

Dette er tredje del av plantefargingen min med rogn. Det var fortsatt fargebad igjen etter to farginger, så jeg dura i vei med en tredje farging.

For sikkehets skyld har jeg hatt i ny alun for hver gang jeg har farga. Innbiller meg at den blir "brukt opp" ved at den trekker seg inn i garnet, men det kan hende at det er helt feil. Men for å være sikker på at garnet blir lysekte, har jeg fylt på etter hvert allikevel.

Denne gangen holdt det på å skjære seg helt for meg. Jeg står ute med fargingen, for det er ikke til å komme fra at det kan bli en del søl. Men siden det begynner å bli høsten er jeg ikke ute å passer kjelen hele tiden. Det er jo både mørkt og kjølig jo!

Jeg har derimot termometer med varsling. Funker bra den, hvis jeg husker å ha døra oppe slik at jeg hører den! I går kveld fikk jeg en telefon, og garnet var helt ute av tankene mine. Da jeg kom på det, styrta jeg ut i en viss fart, og hva møter meg? Jo, en liflig lyd av vann som koker! Hjelp! !!

Var sikker på at alt garnet hadde gått dukken, slo av plata og skjøv kjelen til side.
Jeg torde ikke ta garnet ut av vannet, for jeg var redd temperaturendringen ville drepe garnet hvis det ventuelt var "liv"...... Derfor lot jeg garnet stå i kjelen til i dag.

Gjett om overraskelsen og gleden var stor da jeg fant ut at garnet ikke har tatt skade i det hele tatt!!!  Nå har jeg seks hesper med nydelig gult garn!!! Hurra!!!

Som dere kan se, er ikke fargeforskjellen stor heller. Litt lysere kanskje, men ikke mye!