torsdag 24. januar 2013

Store og varme halser, med oppskrift

Her i huset er stikke-kurven alltid full, og jeg har bestandig flere strikketøy i farta samtidig. Nå har jeg prioritert meg selv litt, og strikket flere halser til meg selv. 
Garn: Malabrigo Rios, farge 826 Piedras (100 grams hesper) (Du kan kjøpe slikt garn her )
Oppskrift: 
Legg opp 180 masker på rundpinne nr. 5 (minimum 60 cm.)og pass på å vri arbeidet en gang da du starter på første omgang. Det gir en naturlig vri, og faller penere rundt halsen i bruk. Strikket 5 rett og 5 vrang og forskjøv mønsteret med vekselvis 2 og 3 masker hver 6. omgang. Strikk til du nesten hadde brukt opp 2 hesper, og brukte resten av garnet til å felle av med. Fell av med rette og vrange masker. 
På bildet har jeg den to ganger rundt halsen. Garnet er utrolig mykt og deilig, og jeg bare elsker fargene i dette garnet. 
Nylig leste jeg at noen mener at dette garnet siger i bruk, og det skal jeg teste ut nå. Det er første gang jeg bruker dette garnet på noe til meg selv, nemlig :)

*****
Denne halsen har jeg strikket veldig mange av i høst og vinter, men har helt glemt å vise den fram her i bloggen. De aller fleste er solgt, og noen er blitt i familien. Dette enkle mønsteret gjør at den er i bruk av "begge kjønn og i alle aldre" - med andre ord like nyttig som poteten :)
Garn: Gjestal Vestlandsgarn, ubleket + Drops Nepal, ubleket.     Oppskrift: min egen. Her strikker jeg bare et langt skjerf på tykke pinner, som jeg syr sammen til slutt. 
På bildet har jeg den 2 ganger rundt halsen, men det går fint med tre ganger også. Utrolig god og varm på kalde vinterdager. 
Garnforbruk: 200 gram Vestlandsgarn + 250 gram Nepal
*****

Ha det godt alle sammen!
Stor klem fra meg :)