onsdag 8. juni 2011

Farge: "salig blanding"

Sist uke var det tid for å ta fram kokeplate, kjeler og utstyr igjen, for nå er det tid for farging av garn :) Vi har gått og gledet oss til dette lenge, både Frøken Snupp og jeg. 
Denne gangen ville Frøken Snupp prøve å plukke masse forskjellig, og se hva det ble ut av det. Vi hadde bestemt oss for å beise med alun, og da var det jo sannsynlig at vi ville ende opp med gult garn. Men artig  var det allikevel. Hun plukket blant annet løvetann, blåbær-ris, røsslyng og reinlav, og resultatet ble riktig så fint:
Den klare gule er Hifa Ask, ubehandlet garn, mens den lyse grågrønne egentlig er litt juks. Der laget jeg ei hespe av vanlig lysegrått ullgarn fordi jeg hadde på følelsen at det kunne bli grønt. Vet at jeg kan få grønt ved å bruke jernsulfat, men det har jeg ikke kjøpt ennå. Og disse to hespene er farget i samme bad og beiset med alun samtidig. Det var gøy å prøve ;)
På mandag kom også en bok jeg har bestilt og ventet spent på: 
Jeg har ikke rukket mer enn så vidt å kikke i denne ennå, men her er det masse nytt å lære. Oppfrisking av engelsken min får jeg også på kjøpet, og det skader jo ikke. 
Ønsker dere alle en fin kveld!