torsdag 7. juni 2012

Gode råd?

Ja, gode råd kan være bra og lytte til. Men like viktig tror jeg det er å ta hensyn til egne erfaringer.
Jeg skulle strikke flere ullbukser, og siden det er ganske plankekjøring gadd jeg rett og slett ikke å regne meg fram til de ulike størrelsene selv. Derfor kjøpte jeg en ferdig oppskrift. Jeg fikk anbefalt garntype i butikken, og jeg kjøpte det garnet hun anbefalte.(ikke det som sto i oppskriften, men ett med samme tykkelse fra samme produsent) 
Klok av skade (det kan vel diskuteres etter dette !!!) begynte jeg på en bukse i størrelse 1-2 år, (i knall rosa) for å se hvor dette bar. Etter å ha strikket 1/3 av "rompa" ble det klart for meg at dette måtte være minst størrelse 4 år. Jeg sjekket strikkefastheten nok en gang, og den stemte med det som sto i oppskriften. ( Det er  forresten ikke det letteste å beregne på ribbestrikk!) 
OK, jeg strikket videre, da jeg begynte på kilen var det ikke tvil om at denne var stor nok til en seks-åring. Ja vel, da forholdt jeg meg til det og strikket ben på buksa etter den størrelsen. Som dere ser måtte det bli stripete ben for å få nok garn! 
Da buksa var ferdig, sa jeg takk og farvel til den oppskriften. 
Jeg satte meg ned og beregnet meg fram til en 1-2 års størrelse selv. Hvorfor gjorde jeg ikke det med en gang????? Det var et helt annet maskeantall jeg kom fram til. 
Det er en viss forskjell på vidden i disse to buksene: 
Vel skal det være plass til bleie i den minste størrelsen, men dog. . . 
Hvor var feilen? Skulle jeg brukt annet garn? Målte jeg strikkefastheten feil? Eller var oppskriften helt på tryne?
Den kjære Mannen rister bare på hode av meg; Hvor mange ganger skal du måtte prøve andre oppskrifter først? Kan du ikke bare lage dine egne? Joda, jeg kan det! Men, jeg kommer sikkert til å høre på gode råd igjen! 
********

Ha det godt alle sammen! 

Storklem :)