tirsdag 26. april 2011

Hyttesjal og litt til...

Påsken har som tidligere nevnt vært helt super med varme sommertemperaturer hele uka. Derfor ble dagene brukt ute til typiske "vår-aktiviteter" som å rydde og rake. Strikketøyet har jeg tatt fram først når kvelden har kommet. 
Jeg begynte på et sjal i restegarn uka før påske. Målet var å strikke det så stort som jeg hadde pinne til (100 cm holdt) og bruke opp en del garnrester i blått, grått, hvitt og grønt. 
Jeg har brukt rester av ull, alpakka, silke og bomull, og i veldig forskjellige tykkelser.  Det ble litt tungt, og det er digert - nesten på størrelse med et lite pledd ;) Det ble ikke videre pent, men det er godt og varmt, og skal bli herlig å ha om skuldrene på sene sommerkvelder og kalde høstkvelder på hytta.  Har på følelsen at det kommer til å bli litt konkurranse om hvem som klarer å gripe til seg sjalet først ... ;)
Noen par med sokker ble det også;
Veldig greit med strikketøy som går av seg selv, når det er noe spennende på TV ;) Noen par til dame og noen til barn - de flerfarga store er i Fabel og resten er i Safir. Noen skal jeg ha selv, og noen havner i salgskurven.


 Ønsker dere alle en fin kveld !

April-gave

I løpet av påsken har jeg fått pakke fra garnvennen min igjen. Det er alltid like koselig, og jeg er like spent hver gang jeg skal åpne en pakke fra henne. 


Denne gangen fikk jeg tre nøster med Alpa-garn. Det gleder jeg meg til å prøve, for det har jeg ikke strikket med før. Og fargen; en nydelig bruntone! Hun vet virkelig hva jeg liker :)
Jeg fikk også masse "stæsj" til kort og et nydelig kort som hun har laget. Og i tillegg var det en sjokolade i pakken, men den ble borte før bildet ble tatt gitt.... hm.. ;) Tusen, tusen takk, vennen!!


Ellers har påsken vært en eneste stor nytelse av våren :) Det er fullt mulig å nyte det fine været når det finnes medisiner mot pollenallergi (og jeg starter tidlig nok med å ta dem ). 
Hestehov, hvitveis og natt og dag blomstrer, og tulipaner, påskeliljer og lillekonvall har så vidt kommet opp av jorda med sine blader... det er bare så pent, og jeg blir så glad av det! 
Disse her (som jeg ikke aner hva heter) gikk fra knupper til full blomst i løpet av påsken. På avstand er de kanskje ikke så fine, men kommer man nær nok, ser man hvor flotte de er :)


Ønsker dere alle en fin uke!