fredag 19. september 2014

Sokker i høstsol #1 og #2

Nå er vi i den heldige situasjonen her jeg bor, at det fortsatt er varmt og ikke behov for ullsokker. (Jeg har ennå ikke funnet fram langbuksene for høsten! ) Sokkene ble strikket da det var på sitt varmeste i sommer. Ikke det at tanken på høst og vinter var så forlokkende, men det var greit med et lite og lett strikketøy da det var så varmt. Jeg fortsatte å teste strømpegarn som jeg kjøpte i Riga tidlig i sommer: 


Dette garnet like jeg kjempegodt. (Se garnhandelen i Riga her) Sokkene er strikket på pinner 2,5 mm og de føles tykke og myke, selv om garnet er tynt. 
Det at garnet gir klare striper liker jeg også veldig godt. Jeg angrer allerede på at jeg kjøpte bare 2 nøster.... men det er som kjent vanskelig å snyte seg når nasen er borte. Men kommer jeg over tilsvarende garn igjen, kommer jeg til å kjøpe flere enn to nøster, det er helt sikkert :)

Det neste paret er jeg ikke fullt så fornøyd med: 


Disse sokkene er også strikket på pinner 2,5mm. Dette garnet er mye tynnere, og de ble litt glisne, så jeg kunne nok med fordel ha strikket dem på pinner 2,0mm. 
Disse er langt over grensen av hva jeg synes er ok når det gjelder flerfarget garn... de er fryktelig spraglete og ser bare rotete ut. Jeg synes garnet så veldig pent ut på nøstet, og trodde det var lengre felter med oransje-brun enn hva det i virkeligheten var. Men, men de blir gode å ha utover høsten allikevel. De er så tynne at disse kan jeg bruke i sko :)

*****
Ta vare på hverandre! 
Stor klem fra meg :)