tirsdag 9. mai 2017

"Alt for Norge"


Tenk at jeg har vært så heldig å komme over dette : 
Et historisk bilde av våre tre fantastiske konger; Haakon 7, Olav 5 og Harald 5, alle med valgspråket "Alt for Norge" . Og tenk, at i 2017 feirer Harald 5 sin 80-års dag. Bursdagen feires i disse dager, så mine gratulasjoner går herved til ham og Dronning som også fyller 80 år i år. 

Det følger oppskrifter på votter med monogrammene til alle tre, og de er å finne i dette heftet:  


Jeg antar at det kom ut en gang på 1990-tallet, etter stilen å dømme. Det inneholder masse forskjellig til voksne og barn. 


Her er det oppskrift på genser og ryggsekk i samme mønster. Jeg husker at det var moderne med slike sekker rundt OL på Lillehammer i 1994. Det blir nok ikke sekk på meg, men genseren synes jeg er ganske fin. 
Denne genseren synes jeg er finere: 


Med noen forandringer på lengde og bredder her, kan denne genseren blir mer aktuell for dagen i dag. 

Jeg har ikke arvet dette heftet, men kjøpt det for den nette sum av 10,- kroner på en bruktbutikk. Det er så moro å kikke i bruktbutikker! Og jeg har veldig sansen for at ting som en ikke trenger mer, kan bli til glede for andre. Selv leverer jeg mye til bruktbutikkene her jeg bor, og jeg finner også spennende ting å ta med meg hjem.

Her om dagen var jeg og besøkte datteren vår som studerer ved Universitetet på Ås. Hun har snakket så mye om bruktbutikken der, så selvfølgelig måtte vi se innom en tur. 
Nesene våre lukter seg raskt fram til bokavdelingen, og der fant Frøken Snupp denne perlen av en bok. Den er utgitt av Familien i sin tid, og da kostet den 139,- kroner. Så hipp hurra for bruktbutikker, sier jeg!

Ha det bra folkens!