tirsdag 19. august 2014

Farging med kochenillelus

Jeg ønsket meg garn i mørk rød, og tok derfor fram det jeg hadde igjen av korchenillelus. Siden vekten min var ødelagt, ble det til at jeg tok alt jeg hadde igjen. Det var mellom 60 og 100 gram kan jeg tenke meg. 
Denne gangen gjorde jeg en skikkelig jobb, for å få mest mulig farge ut av lusene. Først brukte jeg morter og finknuste dem. Så helte jeg på vann og lot det stå og godgjøre seg natta over. Neste dag tilsatte jeg 5-6 liter vann og kokte det i 2-3 timer. 
Så var tiden inne til å ha i beis og garn. For å få rødt bruker jeg vinsten, 1 ts per 50 gram garn. Jeg hadde så 200 gram garn i gryta, som jeg lot stå og trekke minst 3 timer på rundt 90 grader. Deretter lot jeg garnet stå i kjelen til det var helt avkjølt. 


Neste dag brukte jeg det samme fargebadet og tok i samme mengde beis som sist. Deretter hadde jeg i  200 gram garn etter at badet var varmet opp. Så lot jeg det trekke og hvile i kjelen til det var kaldt, som sist. 
Jeg ble veldig godt fornøyd med disse fargene. Egentlig var det vel sløsing å bruke så mye kochenillelus til bare 400 gram garn, men det gjør ikke noe, når resultatet ble så bra :)
*****
Ha det fint folkens! 
Stor klem fra meg :)