lørdag 28. desember 2013

Til Guri - Fra Guri

Tidligere år har jeg pleid å kjøpe julemagasiner med strikking og annet, til jul. Bare de siste årene har jeg konkludert med at jeg ikke gidder betale så mye for de samme mat-oppskriftene år etter år, og strikkeoppskrifter som man kan laste ned gratis på nett. Derfor gjorde jeg som jeg har gjort de to foregående årene; jeg kjøpt meg bok istedet. 
Det er en fryd å kikke på Adlibris for utvalget er stort og prisene snille. Så jeg røk på en aldri så liten smell, og kjøpte ikke en, men tre bøker.
Denne boka av Vibeke Lind, er skrevet så tidlig som i 1981. (ny utgave i 2013) Den tar for seg gamle strikketradisjoner i Norden, med haugevis av bilder og skisser og masse interessant lesning. Denne skal jeg sette meg ned å lese da det blir roligere dager. 


Varme hender av Àgùsta Thòra Jònsdòttir. . . denne syntes jeg så spennende ut og  jeg hadde store forventninger til. Dessverre ble jeg skuffet. Det er mange oppskrifter og mange spreke fargekombinasjoner, men jeg savner oppskrifter som er litt mer å bryne seg på. Her er det mange oppskrifter som jeg sammenligner med "hønse-strikk" og restegarn-votter, men jeg savner det lille ekstra.
Det som er fint her er en tabell over størrelser fra 1-2 år og opp til XL. Den er veldig nyttig for meg da jeg lager egne design, siden jeg ikke har barn i alle aldre til å prøve hvilken størrelse votten er. . ..


I can`t belive I`m Fair Isle knitting av Sheila G. Joynes. 
Dette er et hefte, og dette kjøpte jeg av nysgjerrighet. Det har oppskrifter på artige luer (ikke mange) i fine fargekombinasjoner, og er fin å bruke som idè-bok. For de som er nye strikkere, er det små "lyn-kurs" og mange forklaringer. Ikke noe nytt under solen her heller, men en pen bok :)


*****

Håper dere alle koser dere i romjula! 
Stor klem fra meg :)