lørdag 2. mars 2013

Kjedelig, nødvendig strikk; sokker

Ikke vet jeg hvor mange sokke-par jeg har strikket i mitt liv, men jeg kan love at det er mange, mange. Jeg ser stadig flott sokker med mønster, og har lyst til å strikke dem, men det blir aldri til at jeg gjør det. Og hvorfor ikke? Jo, av den enkle grunn at jeg synes det er mest behagelig å ha sokker med glattstrikk på foten under sko og støvler. Da er det ingen "klumper" som irriterer. . . . OK, jeg er nok litt sær sånn.
Dette er sokker til mor, strikket med dobbel tråd av dette garnet: 

Noe så tullete som strømpegarn med Aloe Vera ! Hvis det skulle vise seg å faktisk være Aloe Vera i garnet (Noe jeg må innrømme at jeg betviler . . .) forsvinner det vel i første vask. 
Jeg kjøpte to slike 100 grams nøster da jeg var på Fabrikkutsalget til Gjestal i fjor sommer, fordi jeg hadde lyst til  å prøve det. Det minner litt om Drops Delight, men dette har ikke store klumper innimellom, så dette er mye bedre å strikke med. Ett nøste holdt godt til et par sokker til meg med  dobbel tråd. 
*****
Mannen trengte også nye sokker, og siden han svært sjelden ber om noe, prioriterte jeg å strikke et par til ham: 
Disse er strikket av en tråd beige Hjerte Garn; Strømpegarn 
(som jeg fikk av garnvennen min til jul) og en tråd Gjestal Ragge Sport. 
Hjerte Garn var en ny erfaring for meg, og det var utrolig mykt og deilig! Og veldig godt å strikke av. 
Gjestal Ragge Sport var et garn de hadde som kampanjegarn på Europris (kun de store butikkene) for en tid tilbake. Det er veldig godt å strikke med og det har ganske lange fargeskift, så man ikke blir svimmel av å strikke med det. Det liker jeg. 
Disse to garn-typene sammen ga et kjempemykt resultat :)
Fargene på sokkene er ikke spesielt maskuline. Jeg hadde med dette som et nytt strikketøy da vi var ute å kjørte bil, og Mannen forsikret meg om at de var "helt fine", og konkluderte med at det er jo ingen som ser dem når han har dem i støvlene allikevel. Snille, takknemlige Mannen min :) 
*****

Ha det godt alle sammen! 
Stor klem fra meg :)