fredag 10. juni 2011

Bosnia-tøfler til de små

Som jeg har nevnt i forrige innlegg, driver jeg og strikker opp størrelser av disse tøflene fra mini-mini og oppover. Flere har kommentert at de synes de ser vanskelige ut å strikke, men de er tvert imot veldig enkle å få til. Siden jeg har sett at oppskriften har vært lagt ut på gratisoppskrifter på nett flere steder, ser jeg ingen grunn til ikke å gi dere en av mine barnestørrelser. 
Størrelse: fotlengde ca. 13 cm
Garn: Drops Karisma
Pinner: 80 cm rundpinne 3,5 mm + en ekstra liten rundpinne som du trenger når du skal strikke sammen tøffelen i bunnen. 

  • Legg opp 28m og strikk 5 riller (rett på alle p) f.eks. 2 riller bunnfarge (heretter BF), 2 riller kontrastfarge (heretter KF), 1 rille bunnfarge.
  • 1.pinne: Mønsterstrikk med KF. Ta første m løst av, str neste m r i  KF, ta neste m løst av, str. neste m r i KF. Fortsett å ta annen hver m løst av og str annen hver m til du har 14 m på høyre p. Nå er du midt på. ØK med vifte slik: ta pinnen ned mellom m 14 og 15 på forrige p, str 1 m ved å trekke KF gjennom, sett den inn på  venstre pinne og str den r. Gjenta 2 ggr =3 nye m. Sett på en maskemarkør (Heretter MM) Ta opp og str 3 nye m til = 6 nye m som utgjør en vifte. Str de resterende 14m som de 14 første, start med å str 1 m og så ta 1 m løst av osv. 
  • 2. pinne: mønsterstrikk med KF: Ta første m løst av, neste m str r i KF, legg KF-trådenløst foran pinnen, ta BF-masken løst av ved å stikke pinnen inn bak arb. slik at masken blir "flat", str neste m r i KF. Fortsett slik til viftemaskene som alle skal strikkes rett i kf. Fortsett siste halvdel som første halvdel. 
  • 3.pinne: Mønsterstrikk, str r i BF: Stikk pinnen inn bak (vridd) når du str maska m BF fra foorige rad, slik at maskene blir flate, 
  • 4.pinneMønsterstrikk, str r i BF over all m
  • 5. pinne: Mønsterstikk i KF Som pinne 1 til midten av viften (der du har MM) legg opp 6 nye m på samme måte som på 1. pinne, og pass på at MM kommer i midten av disse seks nye m. (Ellers blir tøffelen skjev for deg) Pass på å få KF- maskene over forrige pinnes KF-masker. 
  • 6.,7. og 8. pinne: som pinne 2,3 og4 (pinne 1-4 = en vifte)
  • Str i alt 5 vifter.
  • Str så 3 riller over alle m. På neste p feller du 1 m i beg og 1 i slutten av p ved å str 2 m r sm innenfor ytterste m på pinnen. Str r tilbake. Str 1 p til med felling i begge sider. På neste pinne strikker du r til midten, bruk ekstrapinnen og str rseten av m. 
  • Str smn under foten slik: legg rette mot rette, nå har du tråden der som er hælen på tøffelen. Str så 1m gjennom den første m på hver av de to pinnene= 1 m, gjenta en gang og trekk den høyre m på pinnen over den andre m. Str en ny m gjennom begge m (en fra hver p), og trekk den høyre m over den du nettopp strikket. Gjenta slik til du har en maske igjen på høyre pinne, og du er framme i tuppen av tøffelen.  Klipp av tråden og trekk ut løkka. Fest tråden godt. Sy smn tøffelen midt bak.               
      
***** Lykke til *****

Vil også få ønske nye følgere 
velkommen til meg ;)
God helg alle sammen!