mandag 4. april 2016

Tepper til Rikshospitalet nok en gang

Snupp er en Knupp, det er helt sikkert. Nå har hun strikket to flotte tepper igjen. Hun føler det samme som meg, at det er veldig viktig å få lov å bidra med tepper til Riksen. 
Det er fortsatt ikke mer enn et års tid siden vi satt som pårørende der, med svært usikre utsikter......Nå går det bra her, og vi ser framover. Men behovet for å bidra, det er der fortsatt. 

Nå har vi fire store tepper klare til levering. (De mangler bare vask, tørk og pakking) Garn: Gjestal babyull
Pinner: 4,0 mm
Størrelse: ca. 1 x 1 meter. 
Vi strikker gjerne fra hjørne til hjørne. Til denne store størrelsen passer det med 3 nøster med økninger i hver side, og så 3 nøster "tilbake" med fellinger. 
For at det ikke skal bli bytte av tråd midt inni teppene, bytter vi alltid tråd i begynnelsen av en pinne. Da slipper vi at en tråd løsner igjen. Siden det er superwash-garn er tråden mye glattere, og det kan lettere gå opp. Dessuten er det mye penere uten trådfester midt i teppet, så ved å feste trådene langs kanten, og hekle rundt, blir trådene godt festet og helt usynlige :)
Det går ca. et halvt nøste til å hekle rundt. Altså trenger vi 7 nøster til et teppe. 
Med denne måten å bytte tråd på, blir det en del små rester. De bruker vi også, eksempelvis det nederste teppet på bildet. Rester varmer også! 

Fargevalgene avhenger som regel av hvilke farger og hvilket garn av god kvalitet, som er på tilbud. Siden vi strikker så mye, må vi ta hensyn til det. Men jeg tenker sånn at det er vidt forskjellige mennesker som skal få dem, og smaken er forskjellig, slik at det alltid vil være noen som liker de fargene vi bruker :)

Jeg vil også si tusen takk til "lillesøstra" mi, som har strikket tre nydelige tepper som jeg skal levere samtidig. De er ferdig vasket og pakket, så jeg får ikke tatt bilde av dem, men jeg kan love at de er flotte! 

Jeg har sagt det før, men sier det igjen; dette er virkelig strikking med mening! 
Har du lyst til å bidra, kan du finne mer informasjon om Amandaprosjektet her.  


****** 

Ta vare på hverandre! 
Klem :)