mandag 29. oktober 2012

Enkle barnevotter

Denne helgen har stått i vottenes tegn. Fant ut at jeg hadde lite votter størrelse 1-2 år til årets julemesse, så da var det bare å sette i gang. 
Det er helt enkle rille-strikkede votter fra boka Strikk til Nøstebarn.
De rosa er strikket i Ragge Sport fra Gjestal og de blå/brune i Drops Fabel. Jeg er ikke spesielt begeistret for oppskriftene fra nøstebarn, av den enkle grunn at de jeg har prøvd ut til nå, (langt i fra alle i boka, bare så det er sagt) har vært veldig unøyaktige. Jeg har strikket mye oppigjennom årene, så det er ikke noe problem å få det riktig, men jeg vet jo selv hvor nøye jeg er når jeg skriver oppskrifter, og da stiller jeg de samme krav til andre oppskrifter også. . . Noen vil kanskje kalle det pirkete, men det får så være ; -)
Men når jeg nå er ferdig med å klage, så må jeg si at dette er veldig praktiske votter som sitter godt på små barnehender. 
Disse parene er alle strikket i Holst Supersoft Ull, med to tråder. Jeg har hatt masse av dette garnet liggende lenge, uten helt å vite hva jeg skal bruke det til, så leste jeg bloggen til  "to vrange"  Hun har nemlig strikket votter med to tråder Holst Supersoft Ull, og det var jo en veldig lur idè ; -) Tusen takk for inspirasjonen ! 
*****
Jeg ser på disse vottene som vår- og høst votter, som gir god passform og godt grep for små hender. Ypperlige til sandkasse-lek. 
Det er sikkert delte meninger om hva som er best til barne-votter; ren ull eller ull/polyamid. Ren ull er jo uten tvil varmest, men de vil tove seg litt ved bruk. Noen ser det som en fordel, andre ikke. Vottene i ull/polyamid kan vaskes på 40 grader og vil nok holde seg penere i bruk og vask. Så blir det smak og behag da, som avgjør hva man velger. Hva ville du ha valgt?
*****
Ha det godt alle sammen! 
Stor klem :)