mandag 3. januar 2011

Litt av hvert

Noen flere barne-luer har det blitt i løpet av nyttårs-helgen. Alle tre er strikket i Peruvian Highland Wool; jeg bare elsker det garnet!!!

Klaffe-luene er strikket etter mønsteret i Nøstebarnboka. Ingen grunn til å lage eget mønster så lenge det er så bra passform på mønsteret i boka!
Duskelua fant jeg oppskrift på via bloggen til G-Anette her tidligere. De luene var populære på messa i "år" (les 2010) så det blir nok flere duskeluer framover.


Som flere av dere har fått med seg, drev vi en del med plantefarging  sommeren 2010. Vi farget ca 2,5  kilo garn til sammen, og det er litt å starte med, kan man si. Disse ankelsokkene er strikket i garn farget med blåtre og hundekjeks. 

Jeg liker så godt den blå-lilla fargen, så den skal jeg prøve å lage mere av når sommeren kommer! Garnet, Hifa Ask er kanskje ikke det mest solide garnet til sokker, men det er veldig godt å strikke av og ikke minst å ha på seg. Passformen på sokkene holder seg også etter flere timers bruk; de blir ikke slaskete og vrir seg slik som mange ullsokker har en tendens til. Og siden det er ren ull er de veldig gode og varme! Og hva mere kan man ønske seg av en sokk? De har kortere levetid, men hva så? 

Ønsker dere alle en fin dag!