mandag 12. september 2011

Sokker og tøfler...

Endelig har jeg begynt å strikke noe av garnet jeg har plantefarget i sommer. Det er en helt egen følelse når jeg vet at til dette paret med tøfler har jeg vært ute og plukket bjørkeblader, kokt farge-bad og farget garnet, tørke og til slutt nøste det opp. Og så ligger et resultat på bordet: 


Garnet jeg har farget her er Safir fra Gjestal. Garnet er ypperlig til sokker og tøfler; det er passe tykkelse og ikke minst er det ren ull :)
Dette er de klassiske Himalaya-tøflene, i den "nette" størrelsen 45-46. Men store ben må jo også holde seg varme :)
*****
Bosnia-tøfler er også en kjempefin fasong på tøfler. Veldig enkle å strikke og ekstra gode fordi de blir doble av mønster-strikkingen. 
Disse parene er strikket i Drops Karisma og er i størrelse 44, 35 og 29 - sånn cirka. Må jo si jeg elsker fargene på garnet fra Drops; så mange duse nydelige farger :) 
Her har kunden valgt fargene, og på de største har jeg brukt farge 54: beige melert og 55: lys brun-melert. På de to minste parene har jeg brukt nr. 55 og 68:lys himmel-blå.
*****
Og så kommer jeg til det som jeg aldri kommer unna på denne tiden av året; sokker! De naturhvite og hvite er strikket i Safir og de røde med lilla striper er strikket i Karisma:
De lyse parene er en bestilling, mens de røde til venstre strikket jeg fordi jeg trodde jeg kunne bruke Karisma på den strømpe-oppskriften jeg har lagd meg for Safir-garn. Men det kunne jeg ikke. Selv om det står anbefalt pinner 3,5-4 på begge garntypene, er Karisma litt tynnere. Så med tid og stunder må jeg sette meg ned å lage oppskrift for Karisma også.... 
De siste årene jeg har vært på julemesse har jeg merket en positiv utvikling: folk vil ha sokker i ren ull! Det varmer mitt hjerte å se at så mange har fått øynene opp for ullens kvaliteter, og setter det foran slitestyrke. For det er ikke tvil om at sokker av blandings-garn holder seg lenger hele, men de er ikke like varme. Basta!
*****
Det var dagens preken herifra... :p

Ønsker dere alle en fin uke!
Klem fra meg :)