torsdag 24. august 2017

Ny genser til studiestart

Det er alltid moro med noe nytt, og denne genseren ble ferdig slik at hun fikk den med seg i sekken til studiestart. 


Jeg har lenge hatt garnet liggende, men det har vært andre foran henne i "køen". Men nå var det endelig Johanne sin tur. 
Dette må nok være hennes absolutte favoritt-genser, for dette er den tredje genseren i samme mønster som jeg strikker til henne! 


Genseren kalles Setesdals-genser med rundt bærestykke, og er et mønster fra Dale, hefte nr. 196 Konfekt. (Tror det ligger ute som gratismønster på Dalegarn nå. )
Genseren har god passform, og størrelsene i oppskriften er "riktige". Vanskelig å forklare, men etter å ha strikket tre størrelser etter som datteren har vokst de siste 8-10 årene, kan jeg i hvert fall si at tre størrelsene er bra. 

Det er et veldig godt mønster, men det er dessverre sånn med dette mønsteret som med en del andre, at det forutsetter en del forkunnskaper. Det er ikke vanskelig, men mangelfullt forklart. Det er synd, for egentlig er dette en genser som også nye "strikkere" kan få til. 
Størrelse: M (Finnes i xxs--xxl), den lange modellen. 
Garn: Drops Karisma, Mørk grå nr 16 og orange nr. 11 (den oransje er mer rustrød enn oransje, synes jeg) 
Pinner: nr. 2,5 og 3,0 mm


Husker ikke eksakt hvor mye garn jeg brukte, men det går med litt mer av Karisma enn det som er beregnet av Falk i oppskriften. Jeg pleier alltid  å kjøpe et par-tre nøster ekstra i forhold til hva som er beregnet i en oppskrift dersom jeg velger å bruke annet garn. Det vil jeg absolutt anbefale, for selv om strikkefastheten stemmer og det er lik løpelengde på garnnøstene, kan allikevel garnet te seg forskjellig. Og det er veldig surt å bli neste ferdig med en genser for så å gå tom for garn. Det er bedre å ha litt garn for mye, og heller strikke ei lue, et par votter eller lignende av det som blir til overs. Synes jeg, da.

De første genseren i dette mønsteret, strikket jeg i lys brun og naturhvit. Den andre, i mørk brun og turkis. Den kan du se bilder av HER


Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til denne fargekombinasjonen, kanskje først og fremst for om det skulle bli nok kontrast mellom fargene. Men de var ubegrunnet. Fargene ble fine sammen, og det var moro å strikke i litt annen fargekombinasjon enn hva som ville være mitt eget førstevalg. Bøyer meg i støvet, og erkjenner at Johanne tar artige, litt utradisjonelle fargevalg, og de funker! 
Det som ikke funker fult så bra, er meg bak kamerat. Det var veldig vanskelig å få fram den helt riktige fargen. 

Ha det bra folkens!