fredag 25. november 2016

Magnus jakke i rosa!

Ja, det er vel ikke så mange i dag som vil karakterisere rosa som en typisk gutte-farge, men det er heller ikke poenget her. Selve designet synes jeg passer både til gutt og jente, men den gang jeg lagde mønsteret ble det kalt opp etter sønnen min. Og det er vel ingen som reagerer på en rosa Marius, så hvorfor kunne jeg ikke gjøre denne litt mer jentete også? 


Størrelse 6-9 mnd.
Garn: Drops Nepal
Pinner: 5,5 mm, og med så tykke pinner er dette er raskt prosjekt!
Knapper: tre-knapper som jeg kjøpte på ebay for hundre år siden, minst. De er egentlig mønstrete, men synes det passet best med helt enkle knapper her. Så da snudde jeg dem bare. Så enkelt som det!

For å gjøre den litt mer jentete, heklet jeg en kant med noen picot-er nederst. Har litt "Tjjja"-forhold til det.....
Jeg gjorde en endring i forhold til mønsteret også: jeg strikket litt dypere halsringing og heklet fastmasker rundt. Dette var ikke noe lurt. Originalen er penere. Mitt forsøk ble litt for vid. Så heretter holder jeg meg til oppskriften. Designeren har vel hatt en god grunn til at mønsteret ble som det ble, tenker jeg 😉 Jeg skal nevne det for henne neste gang jeg ser henne.....

Den første modellen jeg strikket, var så langt tilbake som i 2012, og den kan du se HER. Personlig liker jeg den første best.

Hvis du trenger en rask og enkel julegave, rekker du fint å strikke denne før jul. Kremt, kremt.....
Mønsteret kan du finne i min Ravelry-butikk


*******
Ha det fint, folkens! 
Stor klem :)