torsdag 25. august 2016

Reodor Felgens genser

Nå har jeg gjort noe jeg aldri trodde kunne skje. Jeg har strikket meg lilla genser! Det er å gå langt utover komfortsona mi skal jeg si dere!
Det hele startet med at jeg hadde en del Drops Nepal garn liggende.
Det passet litt bra, for jeg hadde lyst til å strikke en tykk genser til meg selv. Da jeg hadde valget mellom lilla og mellom-rosa var i grunnen valget enkelt. Av to onder og så videre......


Egentlig er jo denne lilla ganske pen, litt melert. Det er farge nr. 4434 og heter lilla/fiolett. Jeg hadde noen nøster med naturhvit også, så det kom med. 
Neste punkt på programmet ble og finne et greit mønster. Egentlig hadde jeg lyst til å strikke meg en islandsk genser med rundfelling, men det hadde jeg ikke garn til, og planen var å bruke opp noe av det jeg har liggende. Så jeg tok fram denne boka denne boka istedet, og her fant jeg oppskriften "Reodors egen strikkegenser" 


Den passet til garnet mitt, og jeg synes den var ganske fin :)
Og sånn ble den: 


Og for en gang skyld, strikket jeg en størrelse som passer meg. Ikke dårlig det heller. 
Den gikk utrolig fort å strikke, og for en gang skyld var det moro å montere genser også. Tro det den som vil.....
Jeg strikket på pinner 4,5 og 5,5 mm, og jeg brukte til sammen 750 gram lilla, og ca. 200 gram naturhvit.I oppskriften har genseren rund hals. Det synes jeg gikk veldig på bekostning av mønsteret. Jeg valgte derfor å strikke rett opp, og lage en halsåpning med hullrad i stedet. Det ble jeg godt fornøyd med. Jeg synes nemlig det er mønsteret som "bærer" hele genseren, og det krever plass!


Dette bildet tok  jeg bare for moroskyld. Det ble ikke best, og speilet røper rotet jeg har bak skapet. Men sånn er det i den virkelige verden; ingen er perfekt!
Som mange sikkert har opplevd før meg, er det nesten kul, krøll umulig å ta bilder av lilla og får et godt resultat. Noen av bildene mine fått gult lys og andre hvitt. Det var avhengig av hvor i rommet jeg var. Men allikevel er det fargen på de "gule" bildene som er mest riktig. (Så kommer det an å din egen skjerm hvordan fargen ter seg, men det er en helt egen sak..)

Så gjenstår det bare å se om genseren blir brukt utover høsten og vinteren, eller om den blir liggende slik i skapet: 


*******
Ta vare på hverandre!
Stor klem til dere alle!