mandag 22. februar 2016

Lue - en idè som mislykkes

Jeg strikker diverse som jeg samler i "kurven giverglede", som jeg gir bort sånn ca. en gang i året. Det ble ikke til at jeg fikk levert noe nå sist jul, så kurven blir stadig fullere. 
Noe som ofte havner i kurven, er enslige eksemplarer av plagg jeg lager for å prøve ut nye ideer. Denne lua er en slik prøve: Garn: Drops Nepal, sterk rosa, dus lys grønn og dus mørk grønn. 
Pinner: 4,5 mm

Jeg ville teste ut om det ble fint å legge opp med to farger, og la derfor opp med rosa + lys grønn. Det ble ble total miss! 
Det ble ikke fint å legge opp med to tråder med så tykt garn. 
Jeg så det ganske raskt, allerede mens jeg strikket vrangborden. Men det er jo så fryktelig kjedelig å ta opp igjen, så jeg tenkte jeg kanskje kunne redde det med grønne lus, for å ta igjen det grønne. Men det fungerte ikke. Oppleggs-kanten var og ble mindre pen!
Lusa synes jeg ble ok, for de ble ikke så dominerende.
Hva skulle jeg da gjøre? 
Jo, løsningen ble å hekle en kant nederst: 


Jeg heklet en omgang fastmasker med en picot etter hver fjerde fastmaske, slik at det grønne garnet ble mer synlig på disse stedene. Jeg valgte å gjøre det slik fordi det ikke fungerte å hekle fastmasker for å skjule den grønne delen av oppleggs-kanten helt. Da måtte jeg istedet utnytte det til en bord hvor det grønne ble brukt som en effekt. 
Selv om jeg mislyktes med ideen min, ble det ei fargerik lue som sikkert vil falle i smak hos ei lita frøken. Så nå har jeg lagt den i gavekurven :)

*****

Ta vare på hverandre! 
Stor klem :)