fredag 15. april 2011

Hei og hopp, alle sammen!

Jeg er til stede, og setter veldig pris på dere alle som titter innom meg, og ikke minst alle dere som legger igjen hilsener. 
Jeg har dessverre ikke vært så aktiv innom og hilst på andre blogger i det siste. Jeg er veldig i konfirmasjons-modus om dagen, for nå er det bare en snau måned til Frøken Snupp skal konfirmeres. Jeg har valgt å lage alle invitasjoner, bordkort osv. selv + at jeg lager fotobok til  henne, med bilder fra hun ble født og fram til i dag. Det tar tid... men når dette styret er over, vil jeg igjen være mitt "gamle jeg" og dere vil oppdage at jeg ser innom bloggene deres oftere igjen.
I dag er det siste skoledag for ungene før påske, og det er deilig å vite at nå har vi mange dager fri sammen. Vi satser på  pent og varmt vær, og skal kose oss både ute og inne ;) 
Ekstra tid til venner og slekt blir det også, nå da det er flere fridager i strekk. Det betyr mindre pc, men det  er vel ikke skadelig for noen...... tror jeg.... eller er det det??  (Abstinensene etter pc`n pleier å bli ganske markant etter noen dager )
Hønene mine er også klare for påska der de har satt seg godt til rette på spisestuebordet. De gule har fått følge av tre "hverdags-høner" i naturhvit. Hvis de er heldige, får de kanskje stå framme etter påske også. Bare synd det blir dårlig med egg av det ;)
Den tova bollen strikket jeg for en stund siden. Den er også strikket av plantefarget garn, men jeg må innrømme at jeg husker ikke hva dette garnet er farget med. Har du lyst til å strikke deg en slik bolle, har du oppskriften her:
  • Garn: Hifa Ask, strikkes med to tråder, ca. 100 gr.
  • Pinner: nr. 5,5 mm
  • Hele bollen str. i gl.str.
  • Legg opp 110m og strikk 8 cm.
  • Vreng arbeidet (slik at du får brette-kant) og strikk videre 16 cm til. 
  • Felling: *str. 8 r 2 r smn ut omg., 1 omg. uten felling * Gjenta disse to omg. til du har 8 m igjen. Klipp av tråden og trekk den gjennom de resterende maskene. NB: Vær oppmerksom på at det blir en m mindre mellom fellingene for hver fellingsomg.
  • Tov bollen i maskinen på 60 grader med en liten "dæsj" grønnsåpe og ei olabukse el.l. som "buffer". 
  • På den ferdige tova bollen, bretter du ned kanten og strekker den i fasong. La den stå på tørkestativet til den er helt tørr.
  • Lykke til ;)
Her er det i alle fall ei høne 
som har lagt egget ;) 
God påske alle sammen ;)