søndag 2. januar 2011

Starter det nye året med flere luer.....

Hva gjør ei strikke-glad kjerring som meg når influensaen herjer og det er anstrengende å gå over gulvet?
Strikker selvfølgelig!
Før jul dreier jo alt seg om julemessa, og etter at den er overstått er det julegaver som står på programmet.
Nå har jeg begynt å tenke på neste års messe, og har laget et par nye lue-oppskrifter til Peruvian Highland Wool fra 123knit . Det er et aldeles herlig garn! Så mykt og deilig og veldig godt å strikke av. Dessuten er det litt tykt, så det går fort å strikke!
Den øverste lua er har striper i "støvete blå" og en dypere gråtone mens den nederste har lus i "støvete grå". Begge luene er strikket etter samme oppskrift, den øverste i herre-størrelse og den nederste i dame-størrelse. (regner med at gutta er litt tykkere i hue enn oss jentene.... ha, ha...)

Luene under er strikket i det samme garnet. Jeg hadde lyst på enkle luer men ikke i glattstrikk, og slik ble de seende ut:
Det er alltid spennende med beregning av maskeantall. Og jeg synes ikke det funker med prøvelapp, bare så det er sagt! Den øverste lua var den første jeg strikka, og den passer for dem som har litt mere hår enn meg. Den er også litt mere baggy-lue enn den nederste. Der har jeg litt færre masker, og har strikket pullen litt kortere. Synes begge variantene fungerte bra, så jeg kommer helt sikkert til å strikke flere slike luer.

En stor takk til Frøken Snupp, 
min alltid "sprudlende" modell! 

Fortsatt god søndag alle sammen! 
Stålsett dere; i morgen er det strieskjorta og havrelefsa igjen!