tirsdag 10. januar 2017

GARNSPARING 2016 - RESULTATET

I februar i fjor bestemte jeg meg for å kaste meg på bølgen med garnsparing


Arkivbilde ha,ha....

Jeg ga meg selv følgende regler: 
For hvert nøste jeg bruker opp, legger jeg NOK 10,- på sparebøssa. Dette gjelder både nye nøster, og allerede påbegynte nøster. 
For hvert lite strikkeprosjekt jeg ferdigstiller, legger jeg NOK 10,- på sparebøssa. Små prosjekter er f.eks. luer, votter og sokker til både barn og voksne. 
For hvert stort strikkeprosjekt jeg ferdigstiller, legger jeg NOK 30,- på sparebøssa.  Store prosjekter er f.eks. kofter, gensere, jakker, bukser til både barn og voksne. 


Hmm... Det gikk veldig fint.... den første måneden, kanskje. 
Men så sklei det ut.  Jeg glemte hele greia med å legger mer på sparebøssa for hvert ferdigstilte plagg. Minuspoeng

Derimot ble jeg ganske flink til å notere på telefonen min hver gang jeg brukte opp et nøste, for senere å ta ut penger å legge på sparebøssa. Plusspoeng

Jeg skal allikevel ikke påstå at jeg har husker hver gang et nøste ble avsluttet. Minuspoeng

Til tross for denne manglende oppfølgingen av mine egne regler, var det faktisk ....... ta-taaaa ; hele 3770,- på bøssa!

Regler får være regler så mye de vil, så lenge det er jeg selv som har satt dem! Så alt i alt så er jeg veldig fornøyd med det jeg har klart å spare, jeg. 
Dette er penger som siger ut av kontoen litt og litt, og ikke merkes i det daglige. Og de kan brukes til å kjøpe nytt garn for. Men, jeg må innrømme at boden min inneholder alt for mange kilo med garn som det er allerede. Så jeg kan jo gjøre noe morsommere for pengene; beløpet er for eksempel en god start på en helgetur til Krakow, eller en "hoppe på-tur" til Hellas. Tiden får vise 😉

I 2017 har jeg forresten valgt å korrigere reglene; heretter sparer jeg kun for hvert oppbrukte nøste! 

*********

Håper dere også har hatt en god start på året! 
Ta vare på hverandre!