mandag 18. april 2016

Telemarks-kofte

Det er egentlig merkelig. Nå har jeg strikket i mange, mange år, og jeg har klart helt fram til nå å unngå å strikke ei kofte med isydde ermer...... Godt gjort, synes jeg! 
Men nå har jeg altså gjort det. Det er alltid en første gang for noe! Størrelse: XL
Oppskriften hentet fra Heftet Sandnes Klassikere.
Garn: Gjestal Vestlandsgarn, 950 gram hvit og ca. 350 gram mellomgrå. 
Pinner: 2,5 og 3,0mm
NB! Jeg må bare få si at stolpen er ikke skjev nederst, det er jakka som henger litt skjeft. Hadde ikke mønsteret stemt, hadde jeg vært oppriktig misfornøyd med den jobben jeg har gjort!
Den eneste endringen jeg har gjort, er at jeg har strikket vrangborder på ermene og på bolen. Det var et ønske fra mottakeren.

Jeg synes kofta ble elegant i hvitt, men jeg har lovt meg selv å aldri strikke hvit kofte igjen. Hvis jeg skulle glemme det, håper jeg noen kan minne meg på det! Grunnen er, at den minste lille feil blir veldig synlig på hvitt. 
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har tatt opp masker jeg har strikket eller sting jeg har sydd, fordi jeg ikke ble fornøyd. Sånt tar tid, men jeg kunne levere fra meg et arbeid jeg kan stå inne for. Noen kaller det pirk, jeg kaller det å være nøye og å ha selvrespekt nok til å gjøre så godt jeg kan, og ikke kalle slurv for "skjønnhetsfeil".  Det er bedre å rekke opp noe en ikke blir fornøyd med, enn å angre på det etterpå :) 

*******************
Ha det fint! 

Stor klem :)