torsdag 9. oktober 2014

Helt enkle kluter

Det er like mange måter å strikke kluter på som det er strikkere, tror jeg. Jeg har strikket utallige varianter, men har kommet til at de enkleste faktisk er de beste å bruke. Og selv om de er enkle, behøver de ikke være kjedelige! 
Det som er viktig å tenke på, er at man må bruke bomullsgarn som ikke er mercerisert, det vil si, ikke blankt garn. Mercerisert garn er veldig pent, men det absorberer fuktighet mye dårligere enn annet bomullsgarn. Og skal man bruke kluten til oppvask-klut, er jo det noe av poenget at den skal ha god oppsugingsevne :)

Jeg har satt tankene mine litt i system, og skrevet ned oppskriften til de klutene jeg bruker aller mest. Her deler jeg dem med deg :) Jeg synes dette er fine gaver til den som "har alt", som vertinnegave, som venninnegave og som gave til en man ikke kjenner. Når jeg lager julegaver som Frelsesarmeen kan gi videre til noen som trenger det, liker jeg å lage små "dame-gaver" med litt luksus. Da er et par pene kluter, en delikat såpe, dusjsåpe eller lignende koselig å gi, synes jeg. 

Nå gir jeg deg muligheten til å lage kluter til noen du ønsker å gi en liten gave til. Oppskriften kan du laste ned gratis her. Husk at litt omtanke betyr så mye for den som mottar den!

*****
Ta vare på hverandre! 
Stor klem :)