fredag 9. september 2011

Opprydding del 4... og litt til

Jeg har strikket mye i det siste, men det er fortsatt en del som jeg ikke har fått satt lapper på ennå, og derfor ikke tatt bilde av. Men noe har jeg ferdig. Dette er en bestilling, så farge og mønster er bestemt av det. 
Støvrosa Nepal til baggy-lue: 
Oppskrift? Ja, nå har jeg det fordi jeg skrev det ned mens jeg strikket :)
Disse leggvarmerne skulle være i samme strikk som i lua:
Disse har jeg også laget etter eget hode, og er veldig spent på hvordan de passer til de barna som skal ha dem.... Blir det for ille, får jeg strikke nye :)
*****
De to siste dagene har det vært sol og fint vær, og jeg har benyttet anledningen til å plantefarge garn. 
Jeg hadde ikke noe egnet sted å henge opp garnet etter beising, men kom på noe lurt. Reiste i butikken og kjøpte meg tre kosteskaft. Vel hjemme igjen, var det fram med gardintrappen og opp med kjøkkenvinduet:
Jeg synes selv at jeg var riktig så lur.... ;p
Blåtre er en av mine absolutte favoritter; jeg synes de lilla-tonene som den gir, bare er nydelige. Derfor var det dette som var i gryta i går: 
Ikke verdens beste bilde, men det er ikke tvil om at det blir lilla i alle fall!
I dag farger jeg med kochenille-lus, og nå har jeg endelig lykkes med å få fine farger med det også. Kommer tilbake med metode når jeg kan vise fram garnet. Men så kom jeg til å tenke på en ting.... jeg kaller det plantefarging, men er det egentlig det når jeg farger med animalsk farge? Hm... må tenke litt mer på den.. ;p
Ha en fin fredagskveld alle sammen!

Klem fra meg :)