fredag 15. mai 2020

Marius til meg selv

Enkelte ganger går det litt fort i svingene, og impulskjøp kan ofte være de jeg er mest fornøyd med. Jeg hadde bestemt meg for å strikke Cortina-genseren for den har jeg sett så mange pene varianter av i det siste. Så jeg strena ned til tittinngarn.no som jeg er så heldig å ha rett nedi gata. I vinduet der hang det utstilt en mariusgenser i tykt, loddent garn. Der og da var alle tanker om Cortina visket ut, og jeg skulle strikke Marius! 

Jeg har ikke dampet den slik jeg pleier å gjøre med alle slike gensere. Jeg var redd for at jeg ville ødelegge garnet, og spensten i det ved varmebehandling. 

Den er strikket i KOS fra Sandnesgarn. 
Farger: Marineblå 6079 (selv om jeg ikke synes denne fargen er marineblå!) 
Lys gråmelert 1021 og 
Mørk himmelblå 6042 (Mørk sa du??)
Pinner 4,5 og 5,5mm


Garnet inneholder 62% baby alpakka, 9% ull og 29% nylon.
Det var veldig godt å strikke av. Med 16m på 10 cm, så blir det ganske løst, og neste gang vil jeg nok enten bytte til tynnere pinner eller gå ned en størrelse med pinner som i denne. For det skal også sies at det er veldig romslige størrelser. Jeg ser meg selv større enn jeg er, tror jeg, for også denne gangen bommet jeg på størrelsen. 
Så genseren har blitt en god og laaaang kosegenser! Neste gang skal jeg følge oppskriften også, og ikke legge på flere cm på lengden !
Jeg har strikka i alle år, og burde egentlig ha lært, men jeg kaller det erfaringer jeg! Den er veldig myk og god, klør ikke og jeg bare elsker fargene!! Tror dette blir denne sommerens favoritt. Sol eller regn, man trenger alltid en god strikka genser.
Jeg vil slå et slag for nærbutikken min, og anbefaler dere å ta en tur innom Tittinngarn.no å se.  De har så utrolig mye fint garn!

Ta vare på hverandre! 
Ønsker dere en god 17.maifeiring der dere er!