søndag 2. oktober 2011

Mot normalt.....

Ja, nå har jeg strikket i garnkvaliteter og farger jeg svært sjelden velger. Er veldig glad i brunt og grønt, men akryl-garn skyr jeg som pesten! Garnet til denne halsen kjøpte jeg i Praha sist jeg var der (for ett par år siden...) og tror det er noe sånt som 70% akryl i det.... ;(
Jeg kan tenke meg at anbefalte pinner til dette garnet er rundt 3,5mm. (Kasta banderolen, så dette er fri gjetning) Jeg brukte pinner nr. 9,0mm og det gjorde at jeg fikk en lett og luftig hals, som ikke fylte opp alt for mye rundt halsen. En "bruke inne" hals, på en måte..... Frøken Snupp likte denne godt, og det er helt hennes farger også! Derfor fikk denne halsen med dette mønsteret  navnet Snupp-hals, selvfølgelig!!!
Det er bare å innrømme det; jeg er inni en stim når det gjelder å strikke halser nå. Har strikket fire stykker i helga, og er nesten ferdig med den femte. Jeg har prøvd ut ulike mønster-strikk, og denne off-white ble jeg spesielt fornøyd med; 
Den burde vel hete popcorn-hals, men den har fått det flotte navnet Emma-hals, etter henne jeg har strikket den til. Frøken Snupp sin venninne er på besøk i helgen, og da hadde jeg lyst til å lage noe til henne. Vi ser henne ikke så ofte nemlig, siden hun bor i Lofoten! Halsen falt i smak, og ble sittende på..... inne :)
Denne halsen er strikket i Sports Ragg fra Gjestal, og er 70% ull og 30 % polyamid. (Jeg kjøpte garnet mitt på Sparkjøp, så navnet på garnet kan være et annet i en annen butikk-kjede) Veldig mykt og deilig garn, og en drøm å ha rundt halsen. 
Etter at jeg hadde strikket Karneval-halsen, som jeg la ut oppskriften til i forrige innlegg, måtte jeg en tur å kjøpe mere garn av samme slaget. Prøvde det blå og grå..... vet jo at andre er mere glad i blått enn meg, og jeg må jo ha noe for alle: 
Bildene yter ingen rettferdighet for dette garnet; fargene er dusere enn blitsen gjør det til... (Garnet er Karneval fra Gjestal, om dere ikke har lest mitt forrige innlegg)
Den øverste halsen er strikket i glattstrikk og den nederste er en Snupp-hals (kul umulig å se av bildet!!)
Ja, det er sant; jeg har en hals til som jeg ikke har vist fram:
Denne strikket jeg vel på torsdag kveld, tror jeg. Jeg har kalt den Hals i Harmoni, og den er strikket i en tråd Drops Nepal og en tråd Drops Vivaldi.... Sa jeg at den var myk? *sukk*
**********
Jeg har lurt på om jeg skal samle alle de ulike oppskriftene  på halser, og legge dem ut for salg. Mulig i sammenheng med noen lue-oppskrifter. Kan det være av interesse? Gi meg gjerne en tilbakemelding på det! 
**********
I morgen er det hverdag igjen, 
for de som ikke har høstferie denne uken. 
Uansett, håper jeg dere får en fin uke! 
Klem fra meg :)