tirsdag 28. juni 2016

Hvordan sy ned halskant uten at den strammer?

Det  er en ting mange av oss husker fra barndommen; gensere som satt fast på hode når man skulle ta dem på. Halskantene hadde en tendens til å være for trange. Det var alltid en kilde til frustrasjon! Men det behøver ikke å være sånn.
Nå skal jeg vise dere hvordan jeg pleier å gjøre det. Det er sikkert like mange metoder som det er strikkere, men er du "ny" strikker er det kanskje greit med noen tips. Finner du det nyttig er det bra, hvis ikke, kan du en lur måte å gjøre det på allerede! 
Slik gjør jeg det: 


Jeg passer alltid på å sy LØSE sting. Det ser ikke så pent ut mens du syr, men det blir bra skal du se. 

Det som er hele "hemmeligheten" er at du må strekke vrangborden godt (mye) mens du syr. Da vil stingene se løse ut, men når du strekker vrangborden lett til slutt, vil det allikevel se pent ut. 


Jeg har opplevd det mange ganger; at vrangborden strekker seg, så at jeg står igjen på slutten av runden rundt halsen med to deler som ikke passer sammen. Dette kan man lett forhindre ved at man passer på å hele tiden legge kantene mot hverandre og sy i maske for maske.


Jeg syr med samme ulltråden som jeg har strikket med. Det gjør at sømmen blir minst mulig synlig. 


Her er halskanten ferdig, og ingen sting er synlige. 
Håper dette var nyttig for noen av dere. 

******

Har dere spørsmål angående strikking, eller emner dere vil jeg skal skrive om, er det bare å si i fra. Gjerne som kommentar under dette innlegget. 

******

Ha det fint alle sammen! 
Stor klem!