mandag 29. september 2014

Griffing skjerf - Gryffindor scharf

Harry Potter er tydeligvis kommet for å bli. Frøken Snupp har lest bøkene mange, mange ganger, og jeg har også lest dem. Det startet med at jeg ville vite hva hun leste da hun gikk på bøkene da hun var 7 år, og da endte jeg opp med å lese alle. 
For et par uker siden fikk jeg forespørsel om jeg kunne strikke et Griffing-skjerf til ei jente. Og det hadde jeg aldri gjort før, så det kunne jeg sikkert få til ;) Jeg synes det er moro å få slike oppdrag, hvor jeg må utvide horisonten litt. 
Det flyter over av bilder på nettet, så hvordan det skulle se ut var ikke noe problem. Men det som var en større utfordring var å finne garn som hadde de rette fargene. Jeg trålet den lokale garnbutikken, og fant til slutt at Sandnes Smart (superwash) hadde de rette fargene. 
Skjerfet er strikket rundt og er derfor tykt og godt. 
Jeg brukte rundpinne nr. 4,5mm og brukte i alt 300 gram av bunnfargen og 100 gram av den okergule. Så dette er ikke et billig skjerf. 

Men enhver som bruker Griffing-skjerf må selvfølgelig ha Griffing-merket også . Dette er helt sikkert ikke det originale merket, men etter å ha sett på mange forskjellige (på etsy.com) falt valget på dette. I følge Frøken Snupp var dette det beste. 

Dette er et merke som kan strykes på, men det tok jeg ikke sjansen på. Derfor sydde jeg det på med forhåpentligvis ganske usynlige sting. 
Og dermed var skjerfet klart for levering. Det ble godt mottatt, og det var veldig hyggelig, synes jeg. 
********
Ha det bra alle sammen! 

Stor klem :)