søndag 25. juni 2017

Setesdalsgenser til sønnen i huset

Jeg har sansen for gamle klassiske mønster, og det har barna mine også. Tidligere har jeg strikket både kofte og genser til Frøken Snupp, og kofte til meg selv i setesdals-mønster. 
Nå var det Arne-Magnus` tur. Først strikket jeg Lotepus-genser til ham, som dessverre ble for kort på både ermene og bolen. Så da jeg skulle strikke en ny genser til ham, valgte han seg setesdals-genseren med isydde ermer. Jeg har strikket den i Drops Karisma på pinne 2,5 og 3,0 mm. Grunnen til at jeg strikker på såpass tynne pinner er at jeg strikker litt løst. 
Mønsteret jeg har tatt utgangspunkt i er et koftemønster i et hefte fra SandnesGarn: Klassikere tema voksne 2011. 
Altså et gammelt hefte. 
Siden det bare var koftemønster til herre der, gjorde jeg det om til genser. 
Gutten er lang og slank, så jeg strikket størrelse L men med lengde på bolen og ermene som er lenger enn størrelse XL. (Ermene er hele 60 cm lange!)Jeg velger alltid å strikke sammen delene på skuldrene, fordi jeg får til det penere enn når jeg syr. Det er veldig enkelt. Du kan lese mer om hvordan det gjøres her
Hvis du er i tvil om hvordan du skal montere genser, finner du en enkel "oppskrift" herJeg fellet av til halsen som det sto i oppskriften, og vi synes vel begge at den ble litt trang. Men vi satser på at den "går seg til " etter litt bruk. 


Det tok litt tid å strikke en så stor genser, men endelig er den ferdig. Og Arne-Magnus var godt fornøyd med resultatet. Og som dere ser, er den perfekt til et norsk sommer-antrekk! Håper allikevel at været i sommer vil tillate at han kan kaste genseren innimellom.....

Ha det fint alle sammen!
Klem