torsdag 22. november 2012

Norsk pelsullgarn fra Hillesvåg

Hillesvåg Ullvarefabrikk har kommet med et helt nytt garn, og det må selvfølgelig prøves. Det kommer i hele 10 nydelige farger samt svart og grått: 
Jeg må innrømme at jeg ikke ante hva pelsull var, så for alle oss som er litt nerder på dette med garn, kan jeg oppdatere med følgende fakta: 
* Norsk Pelssau er en blanding av norsk blå/grå Spælsau (gammelnorsk sau) og svensk Gotlandsfår. (Svensk/norsk forbrødring her altså)
*Pelssauen har en fin, myk og glansfull mohair-lignende ull. Ullen består av finfibret dekkull og finfibret bunnull. De store skjellene i dekkullen gjør at garnet blir mer glansfullt enn annet garn, og bunn-ullen gjør garnet mykt. 
* Norsk Pelssau egner seg godt til produksjon av pelsskinn, så mye av ullen/skinnet går til garverier og mindre til produksjon av garn.  
Norsk Pelsullgarn er et totråds kardegarn, og det er ca. 260 m pr. 100 gram. Glansen er vanskelig å få fram på bilder, men man kan få et lite inntrykk allikevel. Men jeg kan skrive under på at det er kjempemykt og deilig!! 
Hva jeg skal bruke dette garnet til, vet jeg ikke ennå. Men for en gang skyld har jeg lyst til å lage noe til meg selv. Foreløpig går jeg bare å ser og kjenner på det :)

*****

Ha den godt alle sammen! 
Stor klem :)