søndag 29. april 2012

Topper til barn, med fletter og bølgermønster

Noen ganger er det deilig å være hjemme alene.  Det skjer svært sjelden, så da alle familiens medlemmer forlot huset fredag ettermiddag, satte jeg kursen for posen med nyinnkjøpt garn. . . Her skulle ingen tid gå til spille; jeg skulle kose meg med strikketøyet, kaffen og det som eventuelt måtte være av bra programmer på TV. Innen de kom tilbake lørdag kveld, var to nye vester ferdig. 
Garn: Sandnes Duo
Størrelse: 6-9 måneder 
Oppskrift: Ja, jeg har skrevet ned det jeg har gjort : -)
Vesten ble helt grei, men  jeg ser et klart forbedringspotensiale i oppskriften min. Fletten skal jeg plassere litt lenger mot venstre. . . Frøken Snupp kommenterte at hun trodde jeg hadde bommet på midten ! Det hadde jeg da ikke . . . . jeg ville bare ikke at fletten skulle havne under armen. 
Hele bærestykket strikket jeg fram og tilbake, heklet kant langs stolpene, og sydde på to flate hjerteknapper. 
Alt i alt kan jeg si meg fornøyd med den. Det er første gang jeg strikker av dette garnet, og det blir helt sikkert ikke siste gang! Nydelig garn og strikke med, og siden det er en blanding av merinoull og bomull kan plaggene brukes hele året. Bedre kan det vel ikke bli ?!
Den andre vesten  jeg strikket er i størrelse 3-4 år: 
Garn: Sandnes Duo
Jeg har en følelse av at "alle" de flinke damene i blogg-verdenen har strikket slik vest nå, bare ikke jeg
Det finnes sikkert mange oppskrifter på denne vesten. Jeg startet med en oppskrift til Sandnes alpakka, men oppdaget fort at her måtte jeg improvisere. . .  strikkefastheten må stemme hvis det er noen som skulle lure å det! Jeg har derfor strikket en del flere omganger med bølgemønster på bærestykket og felt betydelig flere masker. Men nå har jeg skrevet ned alt jeg har gjort, så jeg kan klare å lage flere maken hvis jeg vil. Så derfor kan jeg vel kalle denne vesten for "Sandnes med vri"
Jeg har strikket hele bærestykket fram og tilbake her også, og heklet langs stolpene og satt på tre blomsterknapper. Bærestykket er likt foran og bak, slik at den kan brukes begge veier etter hva man liker best : -)
***** 
Ha det godt alle sammen!

Stor klem :)