onsdag 12. mars 2014

En liten kjole/tunika

For lenge siden lastet jeg ned en oppskrift fra Ravelry, på en barnekjole jeg hadde lyst til å strikke. Nå har jeg endelig strikket en; 


Design: Elena Nodel
Størrelse: 6-12 måneder. 
Jeg har strikket den i Drops Nepal (lilla/fiolett nr. 4434 og hvit nr. 1101) på pinner nr. 4,0mm. 

Dette var artig strikk som gikk veldig fort. Kjolen strikkes ovenfra og ned, noe jeg egentlig ikke er så glad i.... men siden det ikke skulle være ermer, gikk det helt greit. Ikke er det noe montering heller, og det er enda bedre! 

Dette må være det optimale vokse-plagget for ei lita jente. Barn vokser jo som kjent ut av klærne sine nesten fortere enn man rekker å vaske plagget, men dette plagget her kan først brukes som kjole, så som tunika og til slutt som vest. Den er nemlig ganske så elastisk i bærestykket på grunn av måten den er strikket på. 
Når jeg fant igjen oppskriften på Ravelry, ser jeg at hun har laget en ny versjon av oppskriften med flere størrelser. Supert :)

Det er moro å strikke små plagg, men det er ikke så ofte jeg har noen å gi dem til. Så denne havner nok i posen til årets julegaver. Det finnes helt sikkert ei vakker lita tulle der ute, som jeg ikke kjenner, men som kan få glede av denne. 
*****
Ha det godt alle sammen! 

Stor klem fra meg :)