fredag 30. november 2012

Luer og votter til baby

Nå er det bare en uke til jeg skal stå på julemesse, og dagene mine blir deretter; nemlig strikking nesten 24-7. Her er en liten smakebit på noe av det: 
Vottene er min egen oppskrift; Superenkle babyvotter uten tommel strikket med dobbel tråd babyull. 
Luene er hjerteluer strikket rundt. Jeg fant en oppskrift i bloggen Gros lille krok.  Denne oppskriften startet på størrelse 6 måneder, så jeg har laget mindre størrelser + at jeg har gjort en del andre endringer, blant annet fellingene oppover lua, avslutnings-fellingen og til sist har jeg heklet kant rundt og samtidig heklet snorer. Det er veldig lettvint å strikke rundt, for da slipper jeg jo å montere, men jeg liker faktisk fasongen på de andre hjerteluene "mine" bedre. . .
***
Det grå garnet er Babyull fra Stoff og Stil som jeg har fått av garnvennen min. Det er et nytt bekjentskap for meg, og det var veldig godt å strikke av, synes jeg. Gråfargen er litt melert og ga fine nyanser i den ferdige strikken. Det eneste jeg har å utsette på det er at det ikke er like mykt som annen babyull.
Det rosa settet er strikket i Lanett fra Sandnes. Dette garnet har en tendens til å dele seg, så jeg må være litt obs mens jeg strikker. Ellers blir de strikka produktene silkemyke, og det liker jeg : -)  
*****
Ønsker dere alle en fin advents-helg!
Stor klem fra meg :-)