onsdag 8. august 2018

Sommertørke og sokker til det kjedsommelige

Denne sommeren har det vært sommertørke både utendørs og i hue mitt. Jeg elsker sol og varme, men det stimulerer ikke konsentrasjonsevnen akkurat! Derfor har de større strikkeprosjektene blitt liggende ligg på vent, og andre små, konkrete oppgaver prioritert. Blant annet har jeg flyttet inn i denne skjønnheten: 


Dette gamle syskrinet fant mannen min på den lokale bruktbutikken. Vanligvis er det tryggest å ikke la ham gå inn der, for han fristes til å kjøpe det utroligste. Men, da han fant dette, ble jeg kjempeglad. Jeg har nemlig ønsket meg et sånt gammelt syskrin i mange, mange år.  Det skulle bare noen nye skruer og en god runde med vaskekluten til, så var det innflytningsklart. Jeg er heldig jeg! 

Men, jeg har jo strikket litt i sommer også. Og hva er vel enklere enn sokker? Det er jo strikk som går i blinde. 
Valget falt på "høstsokker" i tynt strømpegarn. 
Som de fleste kanskje har fått med seg nå, liker aller best ull, men vår og høst er det greit med tynt strømpegarn i blanding av ull og polyamid.

Da jeg var i Riga for noen år siden, kjøpte jeg et par nøster med "ALIZE Superwash 100"
Det er et av de bedre garnkjøpene jeg har gjort på impuls.


Friske farger som ikke passer til noe, så da passer det til "alt" .... 
Litt roligere farger, og men ikke så fine fargeoverganger som de andre, synes jeg. 
Hvorfor kjøpte jeg dette nøstet? Jeg er jo ikke noe glad i denne fargekombinasjonen.....


Men, totalt sett er jeg veldig fornøyd med disse sokkene. Garnet er godt å strikke av og tråden deler seg ikke. Siden jeg har relativt små ben, får jeg to par sokker av ett nøste. Så dette garnet kan jeg virkelig anbefale. 
Jeg har ikke funnet noen nettbutikk i Norge som har dette garnet, men jeg har handlet i NKM Wools shop. Der er det veldig god service, så der kommer jeg nok til å handle mer. 

Ta vare på hverandre!
Klem